Annons

Kan prisas för sina videoklipp

Annons

Sandra LindahlSandra Lindahl, Skellefteå. Foto: Privat.

NÖJE Youtubern Sandra Lindahl från Skellefteå är nominerad till Årets Youtube-kanal på Finest Awards 2016. ”Det hade jag aldrig trott när jag startade min kanal”.

Det är två år sedan som Sandra Lindahl, 22 år från Skellefteå, började lägga ut videor på Youtube och sedan dess har hennes youtube-kanal växt sig stor. Hennes filmer har totalt över 5,8 miljoner visningar och över 50 000 personer prenumererar på hennes klipp.

– Jag tror att de följer mig för att de tycker att jag är rolig och för att jag alltid är mig själv, det är det jag jag brukar få mest kommentarer om. Sen tycker de att jag är duktig på smink och mode, och många gillar min norrländska dialekt, berättar hon för Megafonen.

Hur kommer det sig att du startade din kanal?

– Jag köpte smink i London när jag var där med min mamma och lillasyster, men när jag kom hem hade jag ingen aning om hur jag skulle använda de nya produkterna så jag började kolla videos på Youtube. De flesta jag hittade var dock på engelska och eftersom jag inte är något vidare snille på engelska så skulle jag hellre vilja titta på svenska, men jag tyckte inte att det fanns så många bra svenska youtubekanaler. Då bestämde jag mig för att starta en egen kanal mest för skoj skull. Min första video hette ”maj favoriter” och då visade jag allt jag gillat den månaden – smink, skor, godis och p-piller, säger hon och skrattar.

Numera håller sig Sandra mest till smink och andra skönhetsprodukter.

– Jag gör ofta så kallade ”hauls”, vilket betyder att jag visar upp nytt smink eller nya kläder. Jag brukar även visa mina favoritprodukter varje månad, jag gör videos där jag svarar på frågor från mina följare och videos där jag sminkar mig.

Vissa videos gör hon i samarbete med företag.

– Men det som är mest uppskattat av mina följare är när jag videobloggar, ”vloggar”. Då filmar jag helt enkelt allt jag gör på fritiden. Det är nog då jag är mig själv till 100 procent och babblar på om vad som helst, och jag tror det är just därför dom videosarna är mest uppskattade.

Nu har hon blivit nominerade till Finest Awards bland namn som Kenza Zouiten, Zara Larsson, Blondinbella och Alex & Sigge. Sandra återfinns i kategorin Årets Youtube-kanal.

– Det hade jag aldrig trott när jag startade min kanal för snart två år sedan. Konkurrensen är väldigt hård då dom andra nominerade är hur duktiga som helst och har flera tusen fler följare än mig. För mig är det en vinst att bara bli nominerad.

Vinnaren presenteras den 20 april på Cafe Opera i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons