Annons

Nu är det retro som gäller

Annons

Yamaha Johan SundbomJohan Sundbom på en XSR 700: ”XSR700 hyllar det förflutna genom att ta det bästa av Yamahas historwiska design, men är samtidigt morgondagens motorcykel.”

annons_yamaha

ANNONS I år firar Yamaha 60 år med att ta fram en ny serie motorcyklar i retrodesign. Några av modellerna finns redan i Skellefteå – men den 2 april är det premiär för ytterligare en. ”Det är riktigt roliga maskiner i en snygg retrostil”, säger Johan Sundbom.

I Yamaha Centers lokaler på Solbacken står motorcyklar uppradade i butiken. En av dem sticker ut lite extra då designen för minnet bakåt i tiden till då klassiska motorcyklar byggdes om till tävlingshojar. Den gula, blänkande tankkåpan skvallrar dock om att den är sprillans ny.

– Den har en stil som påminner om Yamahas historiska sportcyklar kombinerat med fruktansvärt bra kvalité och nytänkande teknik. Den är både snygg och effektfull, säger Johan Sundbom.

Trenden med retrohojar kommer delvis från USA där caféracer – klassiska hojar som byggs om till streetmotorcyklar – blivit populärt igen.

– Personligen tycker jag att de är riktigt häftiga, säger Johan.

Fyra retromodeller finns redan i butiken men snart får de även sällskap av ytterligare en. Den andra april är det premiär för XSR900 som levererar ett häpnadsväckande vridmoment och acceleration med sin raka 3-cylindriga 850 cc Crossplane-motor.

– Den har en lätt aluminiumram i kombination med en naturlig körställning som ger en bättre körupplevelse och bra smidighet. Jag kan knappt vänta tills jag får provköra den.

STORSÄLJARE
Men det finns även hojar för de som inte faller för retrostuket. I år kommer två nya modeller från storsäljande MT-serien, MT-03:an och MT-10:an.

– MT-10:an är med god marginal den mest kraftfulla MT-modellen hittills med massor av effekt med vägegenskaper som ger precision på högsta nivå, säger Johan och fortsätter:

– MT-03:an är en lämplig mellanklasshoj och riktar sig till de som har A2-körkort.

Vänta dock inte för länge med att beställa din nya hoj. Trots att Yamaha Center är störst på motorcyklar i Skellefteå har de sålt slut på många modeller tre år i rad.

– Det stämmer, och även flera modeller av mopeder har tagit slut under våren de senaste åren. Det går inte att vänta på att snön tinat bort, säger Johan.

2016_MTM850

Premiär 2 apriL: XSR900

– Vätskekyld 850 cc rak 3-cylindrig 4-takt.
– Retro-cool, potent och sportigt arv
– Vintageinspirerad strålkastare och baklykta
– Lätt ram med aluminiumkomponenter
– Justerbar fjädring fram och bak.
– Tankkåpor i aluminium
– Antispinnsystem
– Slirkoppling
– Motor med Crossplane design
– Sadel med sydda kanter
– Kraftigt vrid, otrolig acceleration
– Lätt att göra personlig

Läs mer på http://skelleftea.yamahacenter.com »

annons_yamaha

Yamaha Center | Varugatan 8, Solbacken Skellefteå
Telefon: 0910-714420 | http://skelleftea.yamahacenter.com

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons