Annons

Sofia leder cancergala

Annons

Sofia Andersson Lundberg

NÖJE På trettondagsafton arrangeras galan ”On The Mend” i Skellefteå med en rad Skellefteåartister och Sofia Andersson Lundberg som konferencier.

”On The Mend” är ett välgörenhetsprojekt startat av Mats Johansson från Umeå hösten 2014.

– Det startade när min fru Jeanette fick bröstcancer för andra gången. Hon har hittat styrka i musiken och framför allt Foo Fighters musik, vilket inte visade sig vara unikt. Många av artisterna som deltagit i projektet har samma erfarenhet av styrka och hopp från musik och inte helt sällan just Foo Fighters, säger Mats.

Initiativet resulterade i ett dubbelalbum som kom ut i april 2015 och en cancergala i Umeå.

Under 2016 kommer On The Mend ge ut en ny skiva och göra en ny cancergala – i Skellefteå den 5 januari på Verandan.

– Förberedelserna går bra, alla ställer upp! Det finns inga supébiljetter kvar men entrébiljetter finns det fortfarande att köpa och man kan betala in sig i entrén så länge det finns plats, säger Mats

Med på galan i Skellefteå kommer dessa artister vara med: Sara Holmström, Hilda Heller, Karin Risberg, Three Minute Madness, Nammaláhpan, On The Mend Band med Jeanette Haglund och Camilla Nordgren, Tom Lizzy, Magnus Olofsson, Wunderbaum, Three D, Oliver Bohman, Vi heter Ja!, TungKung och Sanna Stuardo.

Klart är nu även att Sofia Andersson Lundberg kommer att vara konferencier.

– Det är en ära att bli tillfrågad att vara konferencier under denna kväll. Musik och cancer är två saker som påverkat mitt liv väldigt mycket. Jag önskar att så många som möjligt väljer att komma denna 5 januari, för den otroligt viktiga sakens skull. Samt att få njuta av mycket bra underhållning av närmare 13 akter, omkring 40 artister, på scenen, säger Sofia som själv drabbades av cancer när hon var 14 år då de hittade en godartad tumör i levern.

– Det var en jättevändning för mig. Allt stannade av och jag började se livet ur en ny synvinkel. Jag insåg att man inte klarar av allt själv. Sjukvården gjorde ett jättebra jobb och alla runt omkring mig stöttade till hundra procent. Jag är otroligt tacksam för den hjälp jag fick och då insåg jag att jag vill hjälpa andra, har Sofia tidigare berättat för Megafonen i en öppenhjärtlig intervju.

Insamlingen från cancergalan kommer att doneras till cancerforskning och andra projekt som syftar till att göra livet lite enklare för cancerdrabbade familjer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons