Annons

Nu invigs crossfit-boxen

Annons

Crossfit Skellefteå

HÄLSA Förra året kunde Megafonen avslöja att en crossfit-box skulle öppna i Skellefteå. Nu är lokalen renoverad och klar för invigning.

Det var i juli förra året som Megafonen berättade om Sebastian Larssons planer om att öppna en crossfit-box i Skellefteå.

Den 380 kvadratmeter stora lokalen – som ligger på industriområdet på Mullberget vid Norrvalla – var bara en industrilokal då. Men nu har den förvandlats till ett gym med träningsytor och omklädningsrum.

– Under hösten har det byggts och fixats på Maskinvägen 24 och nu är det äntligen dags för invigning av Skellefteås första CrossFit-box, säger Sebastian Larsson.

CrossFit innebär styrke- och konditionsträning som bygger på varierade övningar utförda under hög intensitet.

– Våra kroppar är gjorda för att hoppa, klättra, springa, lyfta, dra och putta – och det är just de rörelserna vi utgår från. Vi hämtar övningar från tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och konditionsträning för att förbereda våra kroppar för utmaningar både innanför och utanför gymmets väggar. Alla kan träna CrossFit, vi tränar i grupper på max 10 personer så att var och en ska kunna få hjälp, anpassning och feedback i sin träning, förklarar Sebastian och poängterar:

– Det är viktigt för mig man inte ska tro att det här är en elitanläggning.

Veronica Cederberg är en av dem som börjat träna på Skellefteå CrosFit,

– Det är en sån grym stämning och prestigelös miljö som man bara måste uppleva, att som fembarnsmamma som just kommit igång med träningen igen kunna köra tillsammans med riktigt vältränade killar och tjejer är häftigt. Vi kör kanske inte lika tungt varje gång, men alla är lika trötta efteråt, säger hon.

Lördag den 30/1 är det invigning och öppet hus.

– Nu kör vi på för fullt och vill visa Skellefteå-borna vad CrossFit är, säger Sebastian.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons