Annons

Skellefteåbo på prispallen

Annons

De fyra deltagarna från Team Athletic Store Skellefteå har sitt namn skrivit vid sig på respektive bild. Foto: Tina Notstrand

HÄLSA Fyra Skellefteåbor tävlade i Lund i helgen. Bäst gick det för Sofia Notstrand Johansson som kom trea i sin klass.

I helgen avgjordes Decembercupen i Lund där Team Athletic Store från Skellefteå hade med fyra tävlanden: Julia Landsell, Marica Almfalk, Jens Hedström och Sofia Notstrand Johansson.

Sofia gjorde sin första tävling någonsin – och kom trea i body fitness -163 cm.

– Jag kan knappt tro det! När jag vart uppkallad till finalen kändes det otroligt! Det är en sådan känsla att kämpa och ge allt man har och sedan bli bedömd av riktigt bra domare – det var många duktiga och snygga tjejer på linjen så jag känner mig överlycklig över min prestation, säger hon till Megafonen.

Vad innebär body fitness?

– Body fitness är en bedömningssport inom fitness. Man ska visa upp en snygg, symmetrisk och genomtränad fysik, med en sund hårdhet. Till skillnad från bikini fitness ska fysiken ha en tydlig X-form det vill säga eftersträva en smal midja, bredd över lår, rumpa, axlar och rygg.

Hur upplevde du din första tävling?

– Det var otroligt roligt! Allt ifrån träningen inför, den fyra månader långa dieten, poseringsträning och till slut tävling. Det var kul att få uppleva detta fullt ut efter att ha varit på flera tävlingar och suttit i publiken. Den sköna lättsamma stämningen backstage gjorde det till och med bekvämt att gå omkring naken, haha. Man träffar dessutom väldigt många inspirerande människor på sådana här event, och jag har fått många nya bekantskaper med samma intressen. Mersmak är bara förnamnet.

Vad händer i framtiden – kommer du att tävla igen?

– Jag ska faktiskt redan nu lägga upp en plan både för kost och träning för att gå upp på scen igen – med en ännu bättre fysik. När det blir tävling igen är inte planerat men planen är att ge kroppen tid att återhämta sig och lägga på mig mer massa. Både jag och min sambo är tävlande atleter vilket underlättar vardagen oerhört. Det blir nu fokus på tung träning och mycket mat.

För Marica Almfalk blev det ingen finalplats i body fitness -168 cm, men väl en personlig vinst.

– Jag fick barn för 1 år sedan och mitt mål denna helg var att komma i form. Jag har gått ner 18 kg på 20 veckor och denna helg var mest för att testa den formen. Nästa helg ska formen vara bättre och torrare, säger hon och syftar på tävlingen Luciapokalen som avgörs den 28 november.

Julia Landsell, tävlande i -168 cm, slutade på fjärde plats liksom Jens Hedström, tävlande i mens physique -182 cm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons