Annons

Karin Risberg på hemmaplan

Annons

Karin RisbergKarin Risberg. Foto: Hasse Lindén

MUSIK På fredag gästas Skellefteå av Karin Risberg som nyligen släppt sin debutskiva ”Angel Blue”.

Nästan 30 år efter att Karin Risberg uppträdde i Melodifestivalen har hon nu släppt sin debutskiva. ”Angel Blue” är en samling noggrant utvalda countrylåtar som hon samlat på sig och förfinat genom åren.

– Jag har mitt hjärta i countrymusiken. Den har följt mig sedan barnsben då jag lyssnade på svenska versioner av Jim Reeves- och Bobbie Gentry-låtar. Jag älskade det och bortsett från några år på 80-talet är det country jag har sysslat med, säger Karin i ett pressmeddelande.

Till sin hjälp på skivan har hon några av Sveriges främsta countrymusiker som hon uppträtt med och lärt känna de senaste 30 åren. Skivan innehåller även ett gästspel av Tommy Nilsson som tillsamman med Karin gör en tolkning av Don Gibsons ”Sea Of Heartbreak”.

– Tommy Nilsson är en av landets bästa sångare. Det är en dröm att få göra den här låten ihop med honom, och vi är otroligt nöjda över resultatet, säger Karin.

På fredag uppträder Karin tillsammans med musikern Lars ”Tjalle” Lidgren på Citykompaniet klockan 12.00, 13.00 och 14.00.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons