Annons

Vill bygga 20 våningar högt

Annons

Kristoffer LundströmKristoffer Lundström, ägare av Stadshotellet och Hotell Laponia, är den som ska driva det nya hotellet.

NÖJE I dag presenterades vilka aktörer som ska bygga och driva hotellet som byggs i samband med det nya kulturhuset.

Tidigare i år bestämdes det att ett nytt kulturhus ska byggas på busstorget i Skellefteå. I anslutning till det har kommunen tidigare berättat att de vill ha ett nytt hotell som byggs av en extern entreprenör.

– Ett hotell som bedriver mötesverksamhet möjliggör framförallt en långsiktig och hållbar samordning, men innebär också lägre driftskostnader för kulturhuset, har Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå, sagt.

Nu är det klart vem som ska driva det nya hotellet.

På en presskonferens på måndagsmorgonen presenterades Hilding Holmquist, Piteå Havsbad Group, och Kristoffer Lundström, Stadshotellet i Skellefteå och Hotell Laponia, som ny fastighetsägare respektive operatör.

Hilding berättade på presskonferensen att han vill bygga så högt som möjligt, gärna 20 våningar, men att det är den planerade arkitekttävlingen som avgör hur det blir. Han pratade även om att det ska bli ett premiumhotell och hintade om någonting liknande Clarion Sense i Luleå.

– Vi siktar på något som håller minst samma nivå som Clarion Hotel Sense i Luleå, konstaterar Hilding Holmquist i ett pressmedelande.

2017  är planen att bygget av kulturhuset och hotellet ska vara igång efter att arkitekttävlingen genomförts.

– Arkitekttävlingen kommer att pågå i höst, vi hoppas kunna börja bygga 2017 och att det ska stå klart 2019, har Therese Bäckström Zidohli tidigare sagt till Megafonen.

Therese Bäckström Zidohli kulturhusTherese Bäckström Zidohli visar var det nya kulturhuset och hotellet ska byggas. Foto: Arkivbild

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons