Annons

SM-veckan till Skellefteå

Annons

Charlotte Kalla skidorKommer Charlotte Kalla till Skellefteå för SM?

HÄLSA Nu är det klart att Skellefteå får arrangera SM-veckan vinter 2018.

– Vi är otroligt glada för att Riksidrottsförbundet valt Skellefteå för SM-veckan 2018. Vi har alla förutsättningar att genomföra detta på bästa sätt; Skellefteå har närhet mellan arenor, god tillgång till snö och duktiga föreningar med bra erfarenhet av att genomföra stora tävlingar. säger Leif Gustafsson, fritidschef på Skellefteå kommun, ett pressmeddelande.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar och syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad.

– Under veckan räknar vi med att ha runt 20-30 000 besökare och tävlande där hela Skellefteå får chansen att visa upp ett värdskap i toppklass. Den turistekonomiska omsättningen brukar ligga mellan 20-30 miljoner kronor under ett sådant här arrangemang, något som gynnar utvecklingen av turism- och besöksnäring i hela kommunen, säger Monica Widman-Lundmark, kommunalråd samt ordförande i Visit Skellefteå.

SM-veckan innebär att ett antal idrotter arrangerar sina SM-tävlingar i Skellefteå, där svenska mästerskapet i längdskidor har en central roll. RF utser den arrangerande värdstaden och sedan är det upp till varje specialidrottsförbund att ansöka om att få vara med.

– Arbetet med ansökan har varit mycket positivt, vi har haft ett bra engagemang från alla håll. Jag vill särskilt tacka de föreningar och företag som tillsammans med kommunen arbetat för att få arrangemanget till Skellefteå, säger en mycket glad projektledare Mia Renström, vid fritidsförvaltningen på Skellefteå kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons