Annons

Stor renovering på Scandic

Annons

Scandic Skellefteå

NÖJE Scandic Hotell i Skellefteå påbörjar en omfattande renovering i november. ”Det blir en helt ny upplevelse – ett hotell med en helt annan feeling”, säger Patrik Nordkvist.

Patrik Nordkvist flyttade i början av maj till Skellefteå för att påbörja sin tjänst som hotelldirektör på Scandic Hotell.

– Jag ser Skellefteå som en stad med intressant dynamik och ett ställe där det händer saker. Det här är dessutom ett fantastiskt hotell med en otrolig potential. Det görs redan bra saker men det går att göra ännu mer, säger han när vi sätter oss ner i hotellets restaurang.

Hotellet ska genomgå en omfattande renovering de kommande åren.

– Det blir en spännande resa. Att få vara med och forma ett hotell är få förunnat.

I den första etappen – som drar igång i slutet av november – ska hotellrum, badrum, korridorer och delar av allmänna ytor totalrenoveras.

– Sedan fortsätter vi med restaurangen och köket under 2016.

Hur kommer resultatet att bli?

– Det blir en helt ny upplevelse, ett hotell med en helt annan feeling. Exakt hur det blir är inte klart än. Det håller arkitekter, Scandic centralt och vi lokalt på att utforma.

Vilken inriktning kommer hotellet att ha om du jämför med Umeås Scandic Plaza och Syd?

– Det är ett cityhotell och ska helt klart vara mer likt Scandic Plaza än Scandic Syd. Ett cityhotell ska vara anpassat för både tillresta och lokalbefolkningen. Ett ställe med mycket rörelse och event.

STOR POTENTIAL

Personligen är Patrik, som har mer än 30 års erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen, extra mån om att restaurangen ska bli bra.

– Idag har vi mycket fokus på våra hotellgäster och vi vill få restaurangen mer publik där jag ser en stor potential. Vår utmaning är att restaurangen ska passa för allt från stora evenemang med 1200 personer till en middag för två. Formatet ska fungera för alla. Vi kommer att satsa på flexibilitet. Exakt hur den ska utformas och vad vi ska servera är däremot inte klart än.

Renoveringen beräknas vara klar i början av 2017.

Artikeln publicerades ursprungligen i Megafonentidningen nr 5 2015:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons