Annons

”Kommer att köra offensivt”

Annons

Kristoffer Lundström

INTERVJUN I början av året fick Hotell Malmia och Stadshotellet i Skellefteå ny ägare. Möt Kristoffer Lundström som berättar om hur han hamnade i branschen, varför han väljer att flytta till Skellefteå och hur satsningen på nattklubben kommer att se ut.

I månadsskiftet mellan januari och februari tog Kristoffer Lundström, 31 år, över Hotell Malmia och Stadshotellet i Skellefteå. Trots sin unga ålder är han däremot ingen nybörjare i hotellbranschen – tvärt om.

– På något vis har det alltid varit självklart att jag ska jobba med hotell på ett eller annat vis, berättar han när vi sätter oss ner i restaurangen och blickar ut över Stadsparken.

Under tonåren jobbade han extra på sina föräldrars hotell i Wilhelmina och efter gymnasiet började han arbeta på Piteå Havsbad.

– Det var en enormt bra skola men där väcktes även intresset att driva något eget och när möjligheten dök upp tog jag den.

Som 21-åring stod han som delägare till Hotell Kramm i Kramfors tillsammans med sina föräldrar – och två år senare tog han steget till att bli helt egen då han förvärvade Hotell Laponia i Arvidsjaur. Där har han lyckats få till en stabil verksamhet under de snart åtta åren och nu var det dags för nästa steg.

– I inlandet sneglar vi alltid mot kusten och är lite avundsjuka på stan. I Arvidsjaur är Laponia det enda hotellet som är öppet året om och vi måste själva skapa alla nöjen, konferenser och liknande. I en större stad som Skellefteå finns det fler som skapar reseanledningar och det blir ett bättre klimat för hotell och nöjesliv.

 

Läs hela intervjun i tidningen nedan, sida 12-13:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons