Annons

Festivalprogrammet klart

Annons

Foto: Patrick Degerman Berättarfestivalen Francesca QuarteyInvigning av Berättarfestivalen i Skellefteå 2014. Francesca Quartey, Västerbottens-teatern. Foto: Patrick Degerman

NÖJE Nu är det kompletta programmet för Berättarfestivalen publicerat. Där finns mer än 150 timmar berättarupplevelser av högst varierande slag.

Berättarfestivalen 23-29 mars bjuder som vanligt både på stor variation i utbudet.

Programmet spänner från gravt lögnaktiga skrönor till högst dokumentärt baserade livsberättelser, unga röster blandas med de erfarna och de som lärde sig sina berättelser på ett annat språk, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Projektledaren Jonas Lundqvist berättar om en festival som inte bara erbjuder traditionellt muntligt berättande.

– Man kan väl säga att vi har en ganska generös tolkning av begreppet berättande. Förutom att erbjuda ett publikt program för många olika smakriktningar, vill vi också lyfta fram berättandet som en resurs inom flera olika områden utanför berättarscenerna, exempelvis inom läroprocesser. Det gör vi speciellt tydligt i konferensen Tell Me a Story som är en del av festivalen.

Fransesca Quartey är chef på Västerbottensteatern, en av fyra huvudarrangörer bakom festivalen. För henne är just det breda programutbudet en av grundstenarna i festivalbygget:

– I år ser jag personligen fram emot att delta i Tell Me A Story. Och så vill jag lyssna på de unga berättarna i North Tell. Berättarfestivalen ger kraft till hela Skellefteå och är ett sätt för oss alla att ta del av det starka kulturarv av berättande som finns i hela regionen.

Se hela programmet här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons