Annons

De vill hjälpa barn i Ghana

Annons

Skellefteå Stöttar

SAMHÄLLE Oscar, Sofia, Sandra och Elias har startat projektet Skellefteå Stöttar för att tillsammans med Skellefteåborna göra skillnad.

– Vi är tacksamma och förväntansfulla över att vi nu har modet att lägga vår vardag åt sidan för att försöka göra andras vardag bättre, säger Sandra Kilpeläinen Norman som den 5 april åker till ett barnhem i Ghana tillsammans med Elias Bergkvist, Sofia Andersson Lundberg och Oscar Byström.

Resan till Ghana bekostar de själva och under den månad som de finns på plats kommer de att hjälpa till på ett barnhem. För att kunna hjälpa till så mycket som möjligt har de även startat insamlingen Skellefteå Stöttar där alla Skelleftebor får vara med och bidra.

– Alla pengar kommer oavkortat att gå till investeringar i barnens tillvaro och framtid, säger Elias.

Sedan insamlingen startade den 14 februari har Skelleftebor skänkt över 20 000 kronor.

– Genom allas stöd åker vi tillsammans som en hel stad, säger Sofia som är tacksam över de som bidragit.

– Det är helt underbart roligt. Alla bidrag kommer att vara viktiga på plats i Ghana och det spelar ingen roll om du vill skänka 500 kronor eller 5 kronor. Varje krona är betydelsefull för de föräldralösa barnen på barnhemmet.

Resan kommer att dokumenteras via en blogg med bilder och filmklipp där du som bidragit kommer att kunna följa de fyra Skellefteborna och se vart pengarna går. 

Vill du också bidra? Läs mer på Skellefteå Stöttars facebooksida »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons