Annons

Snowboard-SM i Skellefteå

Annons

Snowboard-SM Skellefteå pressbildFoto: Pressbild

HÄLSA SM i snowboard och freeskiing avgörs på Vitberget den sista helgen i mars. ”Det känns väldigt roligt att kunna genomföra SM i Skellefteå”.

Skellefteå börjar etablera sig som en snowboardort i Sverige.I januari arrangerades en deltävling i Swedish Snowboard Series och i februari fylls backen med både proffs och amatörer under 0910 Sessions. Och nu är det även klart att SM i snowboard och freeskiing med disciplinerna big air och slopestyle kommer att avgöras här.

– Det känns väldigt roligt att kunna genomföra SM i Skellefteå då det finns ett stort lokalt intresse för våra sporter, både från kommunens sida men även bland de som utövar snowboard och freeskiing. Det är också roligt att kunna ha ett svenskt mästerskap mitt inne i en stad vilket jag hoppas ska dra publik, säger Olle Danielsson sportchef för snowboard och freeskiing på Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Förutom tävlingarna kommer Nescafé Winter Games att avgöras under SM-helgen. Det är en enklare tävling som är öppen för alla som vill vara med.

– Under den gångna helgen genomfördes en lyckad deltävling i Swedish Snowboard Series i Vitbergsbacken, där SM kommer att arrangeras, och om några veckor träffas Sveriges snowboardelit i Skellefteå då 0910 Sessions genomförs. Vi ser verkligen fram emot att få arrangera SM i snowboard och freeskiing. Det här är sporter som har goda förutsättningar att utvecklas i Skellefteå, säger Leif Gustafsson, fritidschef i Skellefteå kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons