Annons

Aktiviteter för hela familjen

Annons

www.bubbesfoto.se snowboard 0910 sessionsBild från 2013. Foto: www.bubbesfoto.se

AKTIVITET För två år sedan arrangerades första upplagan av snowboardeventet 0910 Sessions. Nu är det dags igen. Den 20-22 februari fylls Vitbergsbacken med vinteraktiviteter.

Det är Friluftsfrämjandets lokal-avdelning tillsammans med Skellefteå kommun som står bakom arrangemanget 0910 Sessions.

– Tanken med eventet är att skapa en familjefest samt öka intresset för vinteraktiviteter och vi vill också visa vilken trygg och kreativ miljö backen är för alla oavsett ålder, kön eller bakgrund, säger Ronnie Andersson, initiativtagare.

Till eventet har snowboardproffs bjudits in för att bjuda på show – men även för att ge alla möjlighet att åka tillsammans med dem.

– Vi ger barn och ungdomar chansen att prova på att vara i rampljuset.

Större skala
0910 Sessions hade premiär för två år sedan men hade paus under fjolåret.

– Det är för mycket jobb att ha det varje år. Det är bättre att göra det ordentligt vartannat år istället, säger Ronnie och fortsätter:

– Nu blir allt i mycket större skala och det är inte bara längre för dem som åker. Nu skapar vi en familjefest där det kommer att finnas saker att göra även för föräldrar och syskon som inte åker snowboard eller skidor.

Inspireras
Efter den inledande fredagskvällen med uppvisning inför publik är backen och funparken öppen för alla 10-16 både lördag och söndag. Även då kommer proffsen att finnas i backen.

– Åk tillsammans med de inbjudna åkarna och låt dig inspireras eller passa på att be om tips och tricks, säger Ronnie.

På söndag är det dessutom tävling för de som är under 15 år när Blue Parks kommer med sitt koncept till Skellefteå.

– Men de kommer ha en egen del i parken så detta inte krockar med alla andra som vill åka och ha kul och är över 15 år.

Förutom liftkort är 0910 Sessions helt kostnadsfritt.


Läs mer om eventet här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons