Annons

Unik upplevelse i bollhallen

Annons

Star for life

NÖJE Ikväll fylls bollhallen på Norrvalla med musik i form av bland andra Triple & Touch, Star Choir South Africa och 350 ungdomar från Skellefteå.

Star for life har arrangerat konserter i Skellefteå tidigare – men då i Anderstorpsaulan. Nu ska eventet bli större.

Ikväll förvandlas bollhallen till konsertlokal för första gången.

– Det är en anläggning som är centralt och lagom stor för att både få in en stor kör och läktare för publik. Det här kommer att blir riktigt häftigt! säger Sofia Andersson Lundberg, For Events, som kläckte idén om att nyttja bollhallen.

Marching for love, som konserten heter, är en del av uppropet för mångfalt och tolerans som går över hela landet. Arrangören vill kanalisera den positiva, fantastiska energi som uppstår när ungdomar från olika kulturer möts, med musiken och kulturen som brobyggare.

– Lärarna som varit med tidigare har berättat vilken fantastisk upplevelse det är, säger Johan Granstrand, projektledare för Kultur 2014 som är samarbetspartner.

Förutom den 350 personer starka kören bestående av åttondeklassare och musikelever från Anderstorpsskolan spetsas framträdandet av Ken Wennerholm och Göran Rudbo från Tiple & Touch, pianisten Magnus Spångberg och percussionisten Oscar Eriksson

– Och så är den sydafrikanska artisten Thandiwe Mazibuko med fantastiska Star Choir South Africa på plats och bidrar till ännu en dimension, säger Johan.

Överskottet från konserten går till skolor i södra Afrika.

Biljetter hittar ni via länken HÄR

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons