Annons

Så blir nya Bryggarbacken

Annons

Bildspel: Skisser över hur Älvsbrinken ska byggas om till sommaren 2015, planerna kan komma att justeras.  Illustration: Ramböll Sverige AB

AKTIVITET Det är storslagna planer för Älvsbrinken i centrum de kommande åren med byggnader, badplats och beachvolleyplaner. Allt ska stå klart nästa år – men Megafonen kan berätta att det blir beachvolleybollplaner redan i sommar.

Under ett antal år har kommunen jobbat med att göra om Älvsbrinken i centrum. Den stora trappen, Restaurang Bryggargatan och renoveringen av Stadsparken är alla delar i den planen. Nu börjar även sista etappen ta form och som ni ser på skisserna intill är det storslagna planer på gång.

Nyligen blev det klart att de två hus som ska byggas kommer att innehålla Kallholmens Maltbryggeri och ett nytt koncept i Restaurang Bryggargatans regi.

– Det finns en positiv anda i Skellefteå och vi vill utvecklas med staden. Vi vill skapa en mötesplats för skellefteborna, få dem att träffas och trivas. Vi ser detta som en fortsatt utveckling av vårt nuvarande koncept, säger Jon-Oskar Arnasson, Bryggagatan.

Byggnationerna kommer att starta redan i höst och både bryggeriet och den nya verksamheten beräknas vara klara för inflyttning våren 2015.

– Det känns roligt att få vara med och bidra till att bygga ett levande Skellefteå. Att kommunen dessutom uppmuntrar och stöttar entreprenörer som vill framåt gör det extra roligt. Det är ju av största vikt för att Skellefteå ska fortsätta att utvecklas, säger Petter Mikaelsson som tillsammans med Gunnar Ericsson och Högkammen står bakom fastighetsbolaget som ska bygga husen.

bryggar5Klicka på bilden för att se den större. Illustration: Ramböll Sverige AB

I och med att ovanstående planer är spikade öppnas även andra möjligheter. Bland annat kommer två beachvolleybollplaner att stå klara vid älven redan i sommar.

– Vi fick en förfrågan om att hjälpa till med att göra beachvolleybollplaner i centrum inför ett event och såg här en bra möjlighet. I och med att Tekniska kontoret ändå ska börja med markberedningen och sedan kommer att behöva sand till de olika byggnationerna kan vi bidra med det, säger Anne Pakisjärvi på Tekniska Kontoret.

Beachvolleybollplaner finns även med i de slutgiltiga planerna men det är inte de som byggs i sommar.

– Det här blir som ett test i verkliga livet. Nu kommer vi se om de används mycket och om det verkligen är det vi ska satsa på nästa år, säger hon.

Bygget av planerna kommer att börja i början av augusti och finnas tillgängliga i cirka tre veckor innan området spärras av som byggarbetsplats igen.

Artikeln publicerades ursprungligen i Megafonentidningen 6 2014:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons