Annons

Första Londonflyget har lyft

Annons

RobertLindberg
Skellefteå Airports vd Robert Lindberg firar med en kunglig tårta.

RESA Idag gick den första flighten mellan Skellefteå Airport och London-Stansted. Sedan Ryanair släppte biljetterna i höstas har efterfrågan varit stor.

Ryanairs flygningar till Barcelona (Girona) från Skellefteå har varit en succé och nu hoppas man att London (Stansted) blir minst lika bra.

– Det ser mycket bra ut med bokningar även på London. Och då ska man ha i åtanke att antal Barcelonaflighter är kvar i sin helhet, samtidigt som de också behåller sin höga bokningsfrekvens, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport, och fortsätter:

– Det är mycket glädjande att vi kan behålla den höga bokningsnivån. Detta bekräftar att Skellefteå fungerar alldeles utmärkt som in- och utresedestination för Norra Sverige.

När Ryanair meddelade den nya linjen i höstas var Skellefteå den enda skandinaviska destination som fick en av de nya flyglinjerna från London-Stansted. Och den regionala betydelsen av flyglinjen är mycket stor.

– Ett direktflyg betyder mycket för att öka antalet besökare och därigenom fler affärsmöjligheter för turistentreprenörer, hotell, butiker, restauranger och kaféer där konsumtionen görs. Tillgänglighet och infrastrukturfrågan har högsta prioritet i det strategiska arbetet, både till och inom destinationen. Det är viktigt att vi nu får direkttrafik från en marknad där det finns stor efterfrågan på vår destinations unika subarktiska kultur- och natur, säger Annika Fredriksson, VD på Swedish Lapland Tourism.

Scones

Resenärerna på premiärflighten bjöds på te, scones och engelsk marmelad.

Annons
Annons
Annons
Annons