Annons

Tips: Så blir du brun utan sol

Annons

Sol

SKÖNHET En vecka på Mallorca eller en kvart i badrummet. För den som önskar gå från vinterblek till solkysst finns det idag många alternativ.

Enligt handels siffror ska man inte tro att man är ensam om att fuska sig till soligare resultat när maj månad infaller och armar och ben börjar visa sig på stan.  Tidigare trender har tagit folk genom sessioner av solarium, kastanjevatten och brunkräm för extra färg på nästippen. Sätt som nu börjar stå allt mer i skuggan för dagens brun-utan-sol-produkterna (förkortning bus), vars hudvårdande egenskaper och effekter sitter allt från en kväll upp till tio dagar.

Genom en kemisk reaktion med hudens yttersta lager skapas den hållbara effekten och den produkt som från början endast fanns i krämformula finns idag även i mousse, lotion, spray, servetter och olja.

För att skapa bästa möjliga resultat är det förarbetet som är det viktiga och noggrannhet har man igen. Huden ska peelas och återfuktas med oljefria produkter. Smörj extra vid armbågar, knän, fötter och också armhålor om du vanligtvis använder deo, eftersom torra områden suger upp extra mycket bus-produkt. Smörjer du sedan in bus-produkten med dina händer bör du ha låtit en fet handkräm suga in i handflatan innan för att undvika att färgen tar fäste, alternativt kan du använda dig av bus- eller gummihandskar när du applicerar produkten.

Olika konsistenser gör att det tar olika lång tid innan produkten  gått in i huden och också innan den börjar verka. Därför  väljer många att lägga produkten någon timme innan läggdags och undvika tätt sittande kläder. De flesta produkterna sig också bäst med en dusch efter att de har reagerat klart.

Doft och färgton brukar vara avgörande för om en bus-produkt får en call back eller ej.

Här kommer några favoriter som sällan samlar damm på badrumshyllan:

Generate (12)

St Tropez Self Tan Luxe Dry Oil

Nyhet från St Tropez denna vår. Skimrande bränna i glasflaska med en fräsch citrusdoft. Lyxig torrolja med återfuktande egenskaper och efterlämnar fint skimmer på huden efter applicering.

Generate (13)

Decleor Self-Tanning Milk Natural Glow Face & Body

Krämig, lättsmord bus-produkt med både antiage- och solförberedande egenskaper. Smörjs en till två dagar i veckan för att behålla färgen.

Generate (11)

St Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Deras kanske mest hyllade bus-produkt i snabbabsorberande mousseformula som med fördel ska appliceras med bus-handske. Lätt att få jämn och ger färg både direkt vid applicering och under följande timmar.

Generate (14)

Kicks Self-Tanning Lotion

Bra budgetbus med mjukgörande egenskaper som ger lätt färg vid applicering och har reagerat klart på huden redan efter två till tre timmar.

Generate (1)

Applikations-handske

Ultimat för spray- och mousseformulas med en vattenresistent barriär för att undvika färg på handflatan vid applicering.

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons