Annons

Så bygger Bryggargatan om

Annons

Bryggargatan
Bild från invigningen.

MAT Restaurang Bryggargatan har sedan starten för två år sedan varit uppdelad i två delar, Bistron och restaurangdelen med var sin ingång.

Nu kommer de att avveckla restaurangdelen och satsa fullt ut på Bistron, skriver de på sin hemsida.

För två år sedan kom restaurang Bryggargatan till Skellefteå och det har varit en lyckad satsning.

– Bistron har under dessa två år vuxit i en takt som vi aldrig kunnat vare sig drömma om eller förutspå och blivit en viktig mötesplats i Skellefteå. Den är inte längre ett komplement till Restaurangen utan har kommit att bli vår huvudverksamhet. Vi är fullbokade varje helg och allt oftare även på veckodagarna och tvingas vissa kvällar tacka nej till uppemot 50 gäster. Detta gör att vi nu kommit till en punkt där vi känner att vi vill satsa på att skapa en större och än mer tillgänglig mötesplats för att på så sätt kunna möta den starka efterfrågan som finns, skriver de på sin hemsida.

Nu kommer de att göra en rad förändringar som de berättar om på sin hemsida:

”Den nuvarande bistrodelen kommer under våren att få en lätt ansiktslyftning. Vi kommer att måla om, byta ut vissa möbler och skapa en något mer ombonad känsla men i samma charmiga stil. Ni kommer att känna igen er.

Vi kommer att fortsätta med liknande menyupplägg och prisbild, det vill säga en traditionell a la carte meny med priser i olika nivåer, men vi kommer att släppa lite på det strikt franska och istället tillåta oss att ta inspiration från hela världen. Vi kommer självklart att fortsätta att arbeta med ekologiska, lokalproducerade produkter, kvalitetskött och certifierad fisk i maximal utsträckning. Det är viktigt för oss. Och vi kommer att ge både Norrland och Island en självklar plats i menyn.

Restaurangdelen kommer att byggas om för att från och med juni fungera som en förlängning av bistron. Där blir fokus i första hand på lite större grupper som önskar att sitta tillsammans eller sällskap som föredrar att sitta lite avskilt men vi kommer självklart även att nyttja denna del som vanlig a la carte restaurang när behov finns.

Utöver detta kommer vi att komplettera med en mysig bardel med många tänkbara användningsområden. Fördrinkar och sittplatser för spontangäster som väntar på lediga bord eller bokade sällskap som kommer lite före utsatt tid. Efter maten drinkar, kaffe, avec och annat gott för dem som önskar att förlänga sin afton med lite barhäng. Eller bara goda drinkar i trevlig miljö för dem som har lust med det.”

Bryggargatan
Ägarna på invigningen för två år sedan. Foto: Magnus Lindkvist

Läs hela Bryggargatans inlägg på deras hemsida här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons