Annons

Välgörande minuter

Annons

Generate (3)

SKÖNHET Det dyker upp allt fler ansiktsmasker på marknaden. Vissa resultat som tidigare bara kunde fås på salong kan du nu uppnå i det egna badrummet.

Du behöver inte längre gå till salong för att förse huden med en intensiv dos av fukt, glöd eller djuprengöring av hudens porer. Utvecklingen inom hudvård går ständigt framåt och hyllorna fylls med alltmer intensiva produkter för hemmabruk.

Ansiktsmasken är badrummets måste-ha-produkt som gör det lilla extra och skyndar på resultat. Hyalronsyra, lera och olika vitaminer är vanliga ingredienserna i dagens ansiktsmasker men ingredienserna skiftar givetvis efter det resultat som utlovas. Priserna varierar från en tjugolapp för en engångsmask upp till flera tusen kronor för att se både omedelbara och långsiktiga resultat.

Ett exempel är Lancome Masque Hydraintense, en fuktmask i gelform. Fuktmask kan användas flera gånger under en och samma vecka. Det finns även de som lämpar sig för att sova med. Ett annat exempel är Super-mud clearing treatment mask från Glamglow, som verkar djupt rengörande för att behandla oren hy och porer. Utrensande ansiktsmasker bör som oftast mest användas en till två gånger per vecka, ibland bara lokalt på problemområden och inte längre än den tid som rekommenderas.

Ett vanligt begrepp är askungemaskerna som innefattar de masker som omedelbart stramar upp huden, fyller ut linjer och ger maximal glöd. Populär wow-effekt inför festliga tillfällen eller för den som vill fånga dagen med en strålande hy.

Vidare finns de masker som jobbar på linjer, pigment, fasthet, såväl på existerande som förebyggande och då forskningen inom hudvård hela tiden går framåt blir ständigt nya konsistenser och ingredienser aktuella.

En trend som länge varit stor i Asien och börjat växa även i Skandinavium är så kallade facial sheets. Vilket är precis vad det låter som, ett tyg-/pappersliknandematerial med hål för ögon, näsa och mun indränkt i aktiva ingredienser. Under verkningstid får detta en att tillfälligt se ut som någon tagen ur en skräckfilm, förutom att göra det den ska -packa in ingredienserna direkt mot huden.

Med detta sagt, finns vissa knep att ta till. Börja med att rengöra och peela huden. Applicera det serum du vanligtvis använder innan du lägger valfri, noggrant utvald mask för att göra för att göra den egna hemmabehandlingen så effektiv som möjligt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons