Annons

Fransar av finaste silke

Annons

Maria Brannstrom

SKÖNHET Långa, mörka fransar är inte längre en accessoar enbart för de med tur i det genetiska lotteriet. På salong Ego i Skellefteå är det precis vad man lovar sina kunder, med hjälp av fransförlängning.

– Under en fransförlängning limmas lösfransar en efter en på de egna fransarna med ett permanent lim, berättar Maria Brännström, utbildad hudterapeut och fransförlängare som arbetar på salong Ego i Skellefteå.

– Många av våra kunder gör det för att förstärka sina egna fransar och få effekten av en mascara, utan att ha den på.

Tre till åtta veckor kan man räkna med att förlängningen håller och Maria rekommenderar att göra en påfyllning var fjärde till femte vecka.

– Hur länge förlängningen håller beror på vilken fas ens egna fransar är i. Man både tappar och får nya fransar regelbundet och när de gamla faller av följer alltså den lösfrans som var limmad på denna med.

Lösögonfransarna kan vara i syntet, silke eller mink. Längden varierar och även intensiteten på böjningen skiljer dem åt. På Salong Ego använder de sig av silkesfransar.

– Man ska tänka på att behandla dem som sina naturliga fransar men med lite extra omsorg. Ju mer man gnuggar i ögonen desto lättare är det att man tappar sina naturliga fransar och på så sätt även lösfransen. Undvik även smink och make up-borttagning som innehåller olja eftersom olja löser upp limmet.

– Behandlingen är väldigt skonsam för fransarna om den utförs rätt. Därför är det viktigt att gå till en professionell fransförlängare som kan detta och inte exempelvis sätter fransen på huden mot ögonlocket. Det ska vara minst en millimeter mellan fransroten och lösfrans, så att de nya fransarna kan växa ut.

Trenden kom tidigt förra våren till Skellefteå och under jul och sommar har den varit som mest populär.

– Fransförlängning är något som passar den som vill känns sig vacker och fräsch dygnet runt oavsett ålder, avslutar Maria och blinkar med sina långa fransar. Om de är äkta eller ej förtäljer inte historien.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons