Annons

En tillbakablick på 2013

Annons

SKÖNHET Almanackan talar sitt tydliga språk, 2014 är här. Innan vi lägger året som gått bakom oss, finns det förstås tid för en glamourös tillbakablick på det år som gått. Jag vänder mig till Stina på Kicks i Skellefteå för att ta reda på vad som varit det stora, och vad som komma skall.

stina

Stina Sandlen är Store Manager för Kicks i Skellefteå och har till och från funnits bakom deras disk i 10 år nu. Varje vecka rullar det in pallar med doftande, färgglada, lyxiga leveranser – och inte sällan är det något helt nytt som ska upp på hyllorna.

Med titeln Store Manager kommer mycket ansvar, men också den fantastiska förmånen av att testa de nya produkterna som kommer in. Jag kan därför inte låta bli att fråga Stina vilken testprodukt hon med separationsångest klämde den sista älskade droppen ur 2013.

– Jag hinner aldrig använda upp dem, säger Stina skrattandes innan hon fortsätter berätta att hon trots det lyxproblemet hinner med att få sina favoriter.

Peelingen Silk peeling powder från Sensai, en mild peeling i puderform som blandas med vatten och friktionsfritt peelar huden har länge varit ohotad i Stinas badrumsskåp. Under 2013 fick badrumsskåpets översta hylla även sällskap av Rituals Hammam body shower mud och parfymen Chloe.

Vilka produktlanseringar har väckt störst intresse hos kunderna under året som gått?

– Hos oss på Kicks i Skellefteå var det Dream tone från Lancome, ett utjämnande serum, och parfymen La vie est belle, frontad av Julia Roberts. Årets största nyhet inom hela Kicks var definitivt Clarisonic, en elektronisk borste med mikromassager som rengör huden effektivt och skonsamt upp till sex gånger bättre än vad rengöring med händer gör. Var den än såldes, tog den slut. Än så länge kan vi i Skellefteå bara beställa den via vår webb, men förhoppningsvis kommer den in i vår butik under 2014.

En smygande förändring Stina lagt märke till under 2013 är att kunder mer och mer väljer att ta professionell hjälp när de ska investera i sin makeup.

– Framför allt när det kommer till foundation ber våra kunder oss om mer hjälp nu än tidigare för att hitta rätt vad gäller hudtyp, finish och färg vilket vi tycker är jättepositivt. Vi lär oss mycket på våra kurser som vi gärna delar med oss av.

Vilka produkter tycks förbli Kicksmedlemmarnas favoriter år efter år?

– Då skulle jag säga Clarins beauty flash balm och Lancomes mascaror.

Vad tror du kommer komma fram i ljuset det här året?

– Mer behandlande produkter för att man ska kunna skapa sitt eget hemmaspa. Exempelvis som Chanels tre komplementerande produkter där du har en kräm för dag, en för natt och en som du använder under helgen.

STINA
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons