Annons

Den perfekta festmakeupen

Annons

896902_788282991187796_1892102307_o

SKÖNHET Vad vore väl en utgång i juletider?
Den kan ju vara alldeles tråkig och dötrist, eller alldeles alldeles underbar.
Med jul- och nyårsfest runt hörnet vänder vi oss till vår alldeles egna fe, makeup-artisten Sanna, för att få hjälp att trolla fram den perfekta festmakeupen!

– Vanliga typiska festsminkningar är oftast sotade men utan glitter och fransar. När det kommer till nyårs är det mer svarta toner i sotningen, mycket glitter och kraftigare fransar, berättar Sanna som till vardags vägleder sminkintresserade kunder på Make Up Store i Skellefteå.

Hon inspireras av bloggar, musikvideor och filmer till att tänka utanför ramarna och använda sin fantasi för att i sin tur inspirera andra.

-Det är det som är det roliga, säger hon och fortsätter glatt förklara att smink ska plocka fram alla fina drag man har och inte dölja ansiktet.

Som för många andra makeup artister är grunden något hon lägger stor vikt vid.

– Se till att återfukta huden. Lägg sedan en bra bas i form av foundation, puder och eventuellt concealer där det kan behövas. För ögonlocken finns det en speciell primer som gör att skuggorna stannar där de ska sitta och inte hamnar i de typiska ränderna som många får. Använder man läppstift i en stark färg så rekommenderar jag att grunda läpparna med en läppenna och avsluta med en lipstick-sealer så färgen inte blöder ut.

De som testat sig på sotningar sedan tidigare vet att det finns många nyanser av svart när det kommer till benämningen Svart Ögonskugga. För Sanna är Make Up Stores ögonskugga Pollution en favorit då den till skillnad från många andra innehåller väldigt starka pigment och därmed håller vad den lovar. Resultatet blir Svart.

– Blothing powder från make up store är en annan fantastisk produkt. Bra att ha i väskan om man har tendens att bli blank. Bara svep den över ansiktet vid behov, den tar bort den glansiga ytan utan att bilda en kaka som vanliga puder kan göra vid reapplicering.

Som makeup artist har Sanna förstås samlat på sig många tips och tricks genom åren, och jag frågar henne om det är något särskilt hon skulle vilja dela med sig av.

-När jag sminkar mig till fest så brukar jag göra små små ljusa partier i sminkningen. Jag brukar ex lägga en penna från Make Up Store som heter Vanilla just under ögonbrynen så de får ett litet lyft. Lägg även en liten kant just på amourbågen på överläppen och gör den kanten mer markant. Se även till att sudda in en svart kajal i franslinjen, det får fransarna att upplevas lite fylligare.

För mjuka övergångar på ögonskuggorna är det ett mantra Sanna upprepar gång på gång.

– Sudda och tona, sudda och tona, sudda och tona, så slipper man skarpa kanter.

Hur gör man då för att se bra ut dagen efter när ena skon ligger kvar på balens trapp och vardagen kallar?

– Oavsett hur trött man än är så måste man tvätta bort sminket på kvällen. Man känner sig mycket fräschare och det gör stor skillnad. Själv tillhör jag den kategorin av människor som kan få ganska dålig hy nu och då. När jag känner att huden håller på att få utbrott så använder jag mig av vår Mud Mask från Make Up Store. När man använder den så känner man att hyn blir mycket renare. En annan ansiktsmask som jag har som en liten favorit är den återfuktande ansiktsmasken från Rituals, inte särskilt dyr och den återfuktar riktigt bra.

22-åriga Sanna jobbar på Make Up Store i Citykompaniet i Skellefteå, hon bloggar även på www.Beautyblog.devote.se.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons