Annons

Ett tu vacker hy nu!

Annons

HA

SKÖNHET Efter svalkande regn kommer gnistrande solsken, efter välgörande hudvård kommer glamourös makeup. För en klar och vacker hy är det dags för makeupen att dra sitt strå till stacken.

 

Primer

När din fuktighetskräm fått vila några minuter på huden är det dags för primer. En primer jämnar ut porer och fina linjer, ger mer glöd och fukt till huden samtidigt som sminket sitter bättre. Idag kan du välja bland primers som förutom nämnda egenskaper även jobbar allt från antiageing till att jämna ut rödhet till att matta ned en fet t-zon.

 

Foundation

De flesta foundations är på förpackningen väldigt ledande om vilket resultat produkten ska ge, men vad du bör ha i åtanke är att den hudtyp du i utgångsläget har kommer att påverka resultatet på just dig. Har du en fet hy, välj oljefria alternativ. Torr hy, foundation med mycket fukt i. Känslig hy,  alternativ med ingredienser som lugnar ned huden. Vuxen hy med fina linjer? Välj en foundation med ljusreflekterande pigment.

 

Concealer

Skilj på den concealer du lägger under ögonen och den concealer du lägger för att täcka acne på huden. Huden under ögonen är upp till tio gånger tunnare än resten av ansiktet, vilket innebär att produkterna under ögat bör vara tunnare och gärna ljusreflekterande för att inte ta fram fina linjer.

För acne i ansiktet bör det vara en täckande concealer, då vi jobbar för att dölja ett område som vi inte vill ge uppmärksamhet. Därför ska man heller inte använda något med ljusreflekterande effekt där.

 

Highlighter

Lägg på de punkter i ansiktet du vill lyfta fram, samtidigt som det ger din hy en frisk glöd. Kindben, amorbåge och ögonvrå är perfekta område för denna produkt.

 

Puder

Pudret är det avslutande steget för att lägga en slutande film över de krämiga produkterna du använt. Även här avgör hudtyp valet av puder. Vill du jämna ut, ha mer täckning eller en nedmattande effekt? Torr, fet, normal eller vuxen hy? Välj efter din hudtyp och önskan om resultat.

 

Rouge

Lika självklart som det är med presentsnören på paket, bör det vara att med rouge på det ansikte du klätt i foundation. Friska kinder är synonymt med färg. Le därför stort mot spegelbilden framför dig, doppa din pensel i rouget och koncentrera färgen mot äppelkinderna för att sedan tona färgen uppåt och ut mot kindbenens topp.

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons