Annons

Så stylades modellerna

Annons

MODE/SKÖNHET Här förklarar Megafonens sminkös Anna Lindström och Clive Russels frisör Linda Lundmark hur de stylade modellerna i månadens modereportage. Inspireras, ta tips och kopiera hela looken om du vill!

Hår av Lina Lundmark:

Mattias har självfall i håret och för att få fram lockarna valde jag att jobba med produkter för lockigt hår, fön och plattång.

1. Utgå ifrån handdukstorkat hår (blött men inte droppande) och krama i en stylingprodukt för lockar t.ex ”Potion 9” från Sebastian

2. Torka håret på låg blåsstyrka men hög värme, använd gärna en diffuser på fönen som fördelar luften och inte blåser sönder lockarna, torka nästan torrt

3. Använd saltvattenspray för en mer busig känsla och torka håret helt torrt

4. För att hjälpa lockarna valde jag att jobba med plattång, inga ordentliga korkskruvslockar utan bara några svängar här och där för så naturlig känsla som möjligt, dra sen igenom håret med t.ex en gelé eller vax och avsluta med spray om behov finns, klart!

468_festmode2

Felicias hår valde jag att styla romantiskt lockigt och med stor möjlighet till enkla och snabba uppsättningar.

1. Dela håret i två delar, ett framparti och ett bakparti, toppen på öronen brukar vara en bra delningspunkt (från öra till öra över hjässan)

2. Börja jobba bak i nacken och vandra uppåt rad för rad. Tupera först hårbotten och använd sen ett värmeskydd med ordentlig stadga t.ex ”Iron Silk” från Redken på varje hårpassé. Locka håret med en kontång och upprepa proceduren på varje ny ”rad” = tupera botten, värmeskydda, kontång. Desto bredare hårslingor du tar desto större blir lockarna, ska frisyren hålla länge är det bättre att göra lockarna mindre så dom inte hänger ut sig direkt

3. De översta lagren tuperas väldigt lätt så det inte syns igenom och lockarna upptill får gärna börja en bit ner för ett naturligare svall.

4. Kom ihåg att locka det främre håret åt samma håll på båda sidorna, in mot ansiktet eller bort från ansiktet

5. Dra igenom håret med en svinborste och använd gärna glansprodukter som t.ex hårolja eller glansvax för att få lockarna så glansiga och följsamma som möjligt, spraya!

6. Om uppsättning önskas går det lätt att bara tvinna håret lite åt ena sidan/ bakåt/till en lockig knut osv och fästa med några nålar i tuperingen som vi gjort i hårbotten, en ordentlig tupering ger en stadigare uppsättning)

131127_festmode-20

Smink av Anna Lindström:

Mattias:

1. På rengjort ansikte la vi fuktighetskräm.

2. En pressad foundation i puderform och concealer las för att jämna ut hudtonen och solpuder för att ta fram ansiktets konturer ytterligare. Avslutningsvis la vi läppbalsam på läpparna.

Felicia:

1. Ögonlocksprimer las på locket för en jämn och hållbar grund.

2. Neutral skugga i ljusbrun nyans las sedan i globlinje och under ögat för att skapa mjuka övergångar. Skugga uppåt och utåt.

3. Svart skugga jobbades in med små cirkelrörelser i globlinjen och ut över ögonlocket. Den svarta skuggan las även en tredjedel under ögat för att rama in det. Viktigt är att skugga, skugga,skugga så att den svarta färgen suddas ut från 100% till 0%. Det är till fördel att använda en rund, fluffig pensel för detta. De flesta märken har en pensel för det.

4. Kajal längs övre franskanten, mascara på fransar och singelfransar för ett intensivare blick.

5. Med en pad fuktad av fuktighetskräm tog vi bort svart pigment som fallit ned över huden. Avslutningsvis la vi grunden för att få en klar, ren hud med foundation, concealer, solpuder, rouge, ögonbrynsfärg och läppfärg.

Lycka till!

 

Se hela modereportaget och vart kläderna
kommer från i Megafonentidningen nr 10 2013:

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons