Annons

Lägenheter till unga i centrum

Annons

NYHETER Skebo erbjuder ungdomslägenheter i centrala Skellefteå till de mellan 18 och 25 år.

I ett pressmeddelande berättar Skebo om satsningen. De erbjuder 36 hyresrätter i centrala Skellefteå till ungdomar i åldern 18-25 år från och med i april. Ungdomslägenheterna som är en helt ny typ av boende hos Skebo var tidigare del av ett äldreboende.

– Vi vill göra det enklare för ungdomar att hitta bostäder där de helst vill bo. Det är viktigt för att möjliggöra ett växande Skellefteå, säger Kenth Wiklund, avdelningschef på Skebo i pressmeddelandet.

Det är den södra delen av det som tidigare var äldreboendet Höken i centrala Skellefteå som blir ungdomslägenheter. Hyran går från 4 300 kronor per månad för en enrumslägenhet på 43 m2 till 6 700 kronor för en tvårummare på 71 m2.

– De är nyrenoverade och hyran är betydligt lägre än för lägenheter som är helt nybyggda. I kombination med det attraktiva läget gör det att vi väntar oss att många kommer att vara intresserade.

Ungdomslägenheterna släpps den 14 januari och kommer att stå klara för inflyttning i april 2014.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons