Annons
Annons

Happy Friday!

Annons MOBILE TOP

Ibland glömmer man bort viss mat som man tycker mycket om.
Det här är verkligen en rätt vi äter i perioder.
Om du är less på din vanliga fredagstacos som folk i Sverige av någon anledning äter varje vecka (valet är ju fritt, men det finns annan mat som funkar på fredagar också..)
så kan du prova göra min tacopaj.
Jättegod!

Tacopaj

Suss Tacopaj

Pajdeg grundrecept:
100 gram smör
3 dl dinkelmjöl (eller ta flera sorter och blanda det mjöl du vill)
2 msk creme fraiche
1 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna smöret.
Nyp ihop med mjölet och salt.
Tillsätt creme fraiche och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda 5 minuter.

fyllning:
400 g köttfärs
tacokrydda (hemlagad hittar du HÄR)
2-3 tomater
täcke:
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
salt
peppar från kvarn
ca 2 dl riven ost, gärna vällagrad som WB eller parmesan

Bryn köttfärsen i smör i stekpanna.
Krydda med tacokrydda.
Blanda ingredienserna till täcket.
Lägg köttfärsfräset i pajskalet.
Skiva tomaterna och lägg över.
Häll cremefraiche-röran över.
Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Njut med sallad, guacamole eller annat gott!

Tips!
Täcket kan tyckas fett och onödigt men det blir väldigt gott.
Jag brukar göra det av alla småslattar jag har hemma i kylen. Jag har alltid lite ”slattar” av Philadelphia light, creme fraiche av båda sorter, gräddfil och en klick majonnäs.
Perfekt kylskåpsrensare!
Annars kan du givetvis byta täcket mot magra produkter eller strunta i det helt och hållet.
Men utan, då blir pajen inte lika god.
~

Ha en trevlig fredag!

Annons
Annons
Annons
Annons