Annons
Annons

Veckans fisk

Annons MOBILE TOP

Varje vecka äter vi fisk till middag minst en gång.
Förra veckan panerad rödspätta med färskpotatis.
Veckan före det torskrygg med skirat smör.
I veckan blev det lax.
Tråkigt kanske.
Jag är själv väldigt less på lax och försöker ständigt hitta nya grejer jag kan göra med den som är enkla och som gör att det blir nåt nytt och gott.

~

Lax med thaismak för 4

600 g lax
0.5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk solrosolja
2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 st lime, saft
1 dl hackad koriander
150 g sockerärter
1 påse babyspenat
salt och peppar
Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken.
Skala och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök.
Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat.
Tillsätt laxtärningar och limesaft.
Smaka av med salt och peppar och limesaft.
Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
~

Nu ska jag ut i trädgården och rensa bort lite av sommaren.
Känns vemodigt att den redan är över, trots den här härliga hösten vi har.

Annons
Annons
Annons
Annons