Annons

Att komma ikapp

Annons

Jag började min semester med att ha just det. Semester.
Slappt och ledigt.
Tid med familjen. De som betyder allt.
Lugn och ro.
Tanka energi efter en lång hård och krävande arbetsvinter både fysiskt och psykiskt.

Ruccolan hade växt en halvmeter och hängde över pallkragen.
Jordgubbarna revar sig kopiöst och set är dags att utöka landet med två jordgubbs-pallkragar till.
Sugarsnaps…
Redo för skörd eller vad säger ni?
De är sjukt goda kan jag tala om.

20130801-145658.jpg
Så även den vackra mangolden. I år har jag sått röd och gulstjälkiga. Underbara!
Fattar ni hur naturen bara kan göra nåt sånt här snyggt och gott av ett litet frö?

20130801-145813.jpg
Rabarbern har jag inte skördat förrän nu heller.
Gjorde direkt lite rabarberkräm till mellis och barn och vuxna jublade.
Varför inte alla iallafall testar göra egen kräm (eller struntar i att äta det överhuvudtaget för köpt kräm finns inte speciellt stora spår av frukt och bär i) är för mig en gåta.
Det är inte pretto alls att bry sig om sin mat, vilket många verkar tycka och tro.
Ibland tror jag folk inte vet vad ordet betyder överhuvudtaget. Tala om ett ord som används fel.

Här är min kräm iallafall.
Om du har 15 minuter över nån dag.

20130801-150200.jpg

Rabarberkräm med jordgubbar för minst 6

 

ca 2 liter rabarber, gärna späda röda
ca 500 gram jordgubbar
0,5 dl flädersaft (I love Eco är bra, även Änglamark eller hemgjord givetvis)
3½ dl strösocker
2 dl vatten
3 msk potatismjöl
3/4 dl kallt vatten

När man kokar rabarber, använd inte aluminiumkastrull!
Koka upp 1½ dl vatten och sockret till en sockerlag.
Lägg i övriga ingredienser.
Koka 5-10 minuter tills allt är mosigt. Ta av värmen.
Red med potatismjöl blandat med kallt vatten.
Ge krämen ett uppkok men dra av värmen när du ser första bubblan annars blir krämen seg och klistrig.

~

Imorrn ska det bli góväder.
Jag fortsätter njuta av min semester även om det blir regn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons