Annons

Dags för skörd igen?

Annons

Jag vet att jag gjort det innan, men jag bara måste dela med mig av min bästa rabarberpaj.
Den är farligt god och får jag välja en enda paj jag äter resten av livet så är det den här.
Utan tvekan!
Råkrämen till är nästan ett måste också. Den är grym.
Ta andra bär eller frukt om du vill, men tänk på att täcket är väldigt sött så att du inte sockrar på för mycket!
~
Knäckig rabarberpaj med rakram

Knäckig Rabarberpaj, en stor form

150 g smör
1 dl vispgrädde
½ dl sirap

500 g rabarber, i bitar.

2 ½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på  175°.
Lägg rabarberbitarna i en pajform.
Smält smöret i en kastrull och rör i vispgrädde och sirap.
Koka upp.
Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver.
Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
Rör ihop till en jämn smet och häll över rabarberna.
Grädda i 30-35 minuter tills pajen fått färg och en knäckig yta.
Servera med vaniljsås eller glass.

~

Rårörd vaniljkräm, 6 port

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, socker samt vaniljsocker och vispa fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig i en annan bunke. Rör sedan ihop grädden med äggblandningen så det blir en luftig kräm. Om den blir stående en stund kan den dela sig, men bara vispa/rör upp den igen.

~

Ha en skön torsdag!
Själv har jag snart bara två veckor kvar till semester.
Nedräkningen fortsätter.

Annons
Annons
Annons
Annons