Annons

Sött med friska bär!

Annons

Nåt sött till helgen?
Istället för tårta på Morsdag?
Den här efterrätten är lätt att förbereda och går på några minuter att lägga ihop just innan du ska äta den.

Marangbakelse

Marängbakelser med yoghurtgrädde ca 10 st
———————————————————————————————————————

Enkla att förbereda och sen bara sätta ihop just före de ätes!

maräng:
50 g mörk choklad
6äggvitor
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
valfria bär

1.Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.
2.Värm ugnen till 175 grader.
3.Rita rundlar med hjälp av ett litet glas (ca 5-6 cm i diameter) på ett bakplåtspapper.
4.Placera dem så långt ifrån varandra du kan, de  flyter ut lite när de gräddas. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.
5.Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att marängen glider ut.
6.Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen.
7.Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag. 8.Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125 grader.
9.Grädda marängerna i 1 timme, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.

När marängerna är klara och svala, vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och blanda den med yoghurten. Varva maränger med grädden och bär.

~

Idag är det fredag, solen skiner och jag laddar för en lång jobbhelg.
Ha en skön dag!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons