Annons

12 timmar senare

Annons

…plockar jag ut min lammbog ur ugnen och konstaterar att den ser helt fantastisk ut.
Tänk att saker kan bli så bra med så liten arbetsinsats, magiskt!
Och tänk att folk inte gör detta hemma själva längre, det är ungefär det dummaste.
Än finns det kött kvar ute i butikerna. Än hinner du!

20121218-155926.jpg

Igår var det multitasking här på hög nivå.
Jag lagade middag, kokade knäck på en halvliter grädde, rimmade lammbog och griljerade julskinka samtidigt.
Gött att få lite gjort.
Jag tycker att jag knappt hinner nåt just nu annars.
Och på tal om rimmade lammbogen…som ska rimmas i nästan 2 dygn innan den torkas. Jo, jag har i all iver råkat köpa fel bog. Jag har köpt en färdigrimmad!
Så när jag blandat saltet och sockret och haft den i en påse ett par timmar så slog det mig och jag tog ut den direkt.
Då hade den legat i kanske 3 timmar.
Bostade av saltet och lade in den i ugnen över natten, enligt receptet jag bloggade igår.
Så nu imorse så var den ju alltså redan klar!

 

Jag har givetvis smakat av den och den extra korta rimningen gjorde nog inget dåligt med lammet, snarare tvärtom.

Nu återstår en sillsort, en efterrätt och antingen en skaldjurspaté eller en silltårta som jag ska göra till julbordet i år.
Det känns absolut överkomligt att hinna före helgen trots att jag jobbar varje dag utom en.

Men sen var det det där med julklappar också…

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons