Annons

Måndag igen!

Annons

Och dags för nästa recept som fanns i tidningen.
En soppa som du kan ha som förrätt eller som varmrätt.
Det är helt enkelt en vanlig hederlig Kantarellsoppa. Hur gott som helst!
Vill du av någon anledning inte ha i sherry, så tar du inte i sherry.
Men det blir godare, det kan jag lova.

Kantarellsoppa för 4
__________________________________________________________________________
tid: 20 min
Det här receptet räcker till 4 förrätter eller för 2 som varmrätt. Red den tjockare med maizena till önskad konsistens så har du en Kantarellsås till en köttbit!

lite smör
300 g färska kantareller
2 schalottenlökar
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk sherry
3 dl grädde
salt
svartpeppar från kvarn

1. Borsta kantarellerna och skär eventuellt bort lite av foten om den är smutsig. Finhacka löken.
2. Stek svampen på hög varme med lite smör så vätskan kokar bort. Tillsätt en smörklick till och lägg i löken. Stek tills den är genomskinlig.
3. Häll i sherry, vatten, grönsaksbuljongtärningen och grädde.
4. Koka upp och ta fram en mixer. Mixa soppan till den konsistensen du vill ha, gärna med lite bitar kvar. (Du kan även spara lite av de finaste kantarellerna och lägga som garnityr ovanpå soppan när du serverar.
5. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med en Wb-pinne och lite hackad persilja!
*

WB-pinne ca 12 stycken
__________________________________________________________________________
tid: 5 min + 10 min i ugn
Den här kan du variera efter tycke och smak. Prova med sesamfrön, solroskärnor, chiliflakes, psyllium eller vilka nötter och frön du vill. En fördel är om de är någorlunda små eller platta så de ligger kvar.

1 paket smördeg på rulle
1 äggula
4-5 msk riven västerbottensost
en näve pumpafrön
lite blå vallmo
lite flingsalt
1. Slå på ugnen på 200 grader.

2. Rulla ut smördegen och skär den i 2 cm breda remsor. Pensla hela med äggula.
3. Strö på frön, flingsalt och WB-ost.
4. Ta en remsa i taget och vrid den till en spiralformad pinne. Lägg på bakplåtspapperen bit ifrån varandra.
6. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 10 minuter, tills de är gyllene.

~

På jobbet går det bra.
Vägen mot stans fräschaste och mest välsorterade charkdisk är inte fullt så lång nu.
Nästa vecka har vi lite utbildningar att se fram emot och en massa god mat att äta!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons