Annons
SKELLEFTEÅ Bland annat kommer Skelleftebandet Stolen deer.">

Fler artister till trästock

class="alignnone size-full wp-image-6393" title="Stolen Deer" src="http://www.megafonen.nu/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/stolendeer.jpg" alt="" width="468" height="162"/> SKELLEFTEÅ Bland annat kommer Skelleftebandet Stolen deer.

Annons

SKELLEFTEÅ Bland annat kommer Skelleftebandet Stolen deer.

Så här skriver trästock om det sista stora artistsläppet i ett pressmeddelande.

Nu är det dags för det sista stora artistsläppet med ett helt gäng härliga band till den tjugoförsta Trästockfestivalen i Skellefteå. Detta år kommer vi som vanligt bjuda både på brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Hela tiden har arbetet byggt på människors egna engagemang för musik och kultur.

 Nytt för detta år är vi satsar mycket på att festivalen ska vara tillgänglig för alla, även om man har någon form av funktionshinder. Trästockfestivalen jobbar tätt tillsammans med ABF Skellefteå, Attention, Synskadades riksförbund Skellefteå och Skellefteå Dövas Förening mot målet att bli Sveriges mest tillgängliga festival!

Love Antell 
Efter några år av väntan var det äntligen dags – Den 25 April släppte Love Antell sitt efterlängtade debutalbum ”Gatorna tillhör oss” i eget namn. Frontmannen från Florence Valentin har funnit en helhet. Han har mognat och tonat ner sitt igenkännande popsound, utan att för den sakens skull förlora sitt unika uttryck. Love har forfarande kvar sitt sätt att se på sin samtid med verklighetsbaserade och samhällsskildrande texter. 

Väärt
Med de lappländska lågfjällen som fond började Pär Isling Poromaa och Johan Airijoki göra musik tillsammans i Malmberget. Inspirationen till texterna hittades i det omgärdande landskapet, dess människor och musiken ikläddes en dräkt av poprytmer och apokalyptiskt reverb. Med tiden kom livä och knackade på axeln och för som så många andra norrifrån innebar detta flyttlass söderut. 

Amber Oak
Dessa fem unga herrar är alla en del av ett band som heter Amber Oak. Med inspiration av den gamla skolans gitarr-centrerat sätt av låtskrivande och att sätta dynamiken i fokus, försöker de att få tillbaka hjärtat till musik. Resultatet är en ibland högljudd och otyglade rock, blandas med glada melodier i en energisk orgie. 

Lizette &
Lizette & är stockholmsbandet som leds av Lizette med rötter i Transylvanien (på riktigt!). Hon är sångerska i bandet och skriver och producerar allt medan de fyra övriga har fria händer att låta så tungt som möjligt. En del säger att Lizette & låter som Alanis Morissette på steroider. Ni kan själva avgöra om det stämmer då Lizette & dyker upp på Trästocksfestivalens scen.

Petter Sandström
Petter Sandström känner Trästockpubliken igen som sångare i  Moon Safari. Nu har han gjort sin solodebut med det färska albumet ”The River st. Blues”. Det handlar om soul och Springsteen-americana. Uppbackad av kompbandet The Money, utlovas en soulexplosion.

Marcus Price & Carli
Marcus Price & Carli består av, som ni kanske hör – Carli Löf med en bakgrund i dj- och producentduos som Staygold och Savage Skulls och med några av Robyns vassaste beats på cv:et, samt Marcus Price (Fattaru, Basutbudet) som efter många år som firad rappare inledde producent-karriär under vilken han bland annat samarbetat med Mapei, Näääk, Rebecca & Fiona, Lorentz, Safehouse Staff och Stockholmssyndromet.

Stolen Deer
Stolen Deer försöker förvalta en stolt och anrik pop-scen i en hemvändande sommarstad i norra Västerbotten.
90-talts-läxan har lästs noga, samtidigt som även samtiden och den uppenbart ständigt återkommande… vahettere… framtiden, är tydliga influenser. 
Bandets skötebarn, debutalbumet Morning Peasant, kom i april och förhoppningarna är att det ska ha en så väl genomtänkt harmonik och ljudbild att det även efter trettio lyssningar finns något nytt att upptäcka. Resonemanget är detsamma inför Trästockfestivalen 2012, bandets största och intressantaste spelning någonsin.

Delirium Stance
Ett melodiskt metalband som bildades hösten 2011. Inspirationen kommer från band som Metallica, In flames och dead by april. Började skriva eget material tidigt och har fortsatt sedan dess. Första gången bandet spelar på trästockfestivalen i sommar, efter det hoppas vi på fortsatta spelningar inte bara i Skellefteå.

Üni Foreman
Ni vet det, vi vet det, de vet det men skulle aldrig säga det. Spetsen på den lilla vassa periferin-pilen heter Üni Foreman. Bitches från Kåge med attitude, som inte säljer låtar till öl-reklamer men spelar snusrock och Bullens korv-pop. Reverb och panorerade mysterier, tonåringar och tongångar som berättar att vi kanske inte förstår, vilket får oss förstå.

Annorlunda Randoms
knack knack.
vem där?
Annorlunda Randoms.

Planetariet
Det finns ingen klar gräns mellan jordens atmosfär och rymden eftersom atmosfärens densitet minskar gradvis ju längre man kommer från jorden. Emellertid har Fédération Aéronautique Internationale tagit fram den så kallade Karmanlinjen, som ligger på en altitud av 100 kilometer över havsytan, som en arbetsdefinition för att skilja mellan rymd- och luftfart.

Oscar & Ronja
Den unga sextetten Oscar & Ronja från Skellefteå har sedan sena 00-talet jobbat för att sprida vemodig men glad, dansant men lugn och enkel men torslagen popmusik till alla som söker det. Nu kommer de tillbaka till Trästock för tredje året i rad, och med nya låtar och fler instrument utlovar de sig vara bättre än någonsin.

Salenko
Första året vi spelade på Trästock ville vi ha en ASCII-dinosaurie som presstext, men den rymdes tyvärr inte och vi fick nöja oss med att copypastea den ryska wikipediaartikeln om Oleg Salenko, förra året hade vi ett kopplingsschema till en Volvo Amazon. I år tyckte några av bandmedlemmarna att de kryptiska bandbeskrivningarna var rätt löjliga, så nu sitter jag här och försöker beskriva hur vi låter. Vi har tre gitarrer, en bas och trumset.

Enemy Within
De lokala gübbsen (grabbarna) i Enemy Within kommer tillbaka till Trästockfestivalen och de är starkare än någonsin. Med sitt nya material, ett år av rep, livespelningar och studiotid så kommer dessa 5 hårdrockare att krossa!

Blister Brigade
Sedan Starten 2010 har denna kvartett från Skellefteå plågat sina Marshall-stärkare med hög volym och ett ihärdigt riffande. Två demoinspelningar har bandet i bagaget som den nyfikne kan hitta på Spotify! Influenser från bla Motörhead och Guns ´n Roses, bjuder Blister Brigade på både tung och hård rock n´roll.

Lunacy Project
Lunacy Project består av fyra ursviksgrabbar (kan beskrivas som en chokladask med godbitar). Vi spelar någon typ av Progressive Thrash/Groove metal så om ni gillar hårdrock – dyk upp!

Rangifer
Vatten , Humle , Malt , Dist , Rock´n Roll

Nicaragua
Bandet som efter förra årets trästockspelning belönades med inte mindre än en av fem stjärnor i lokaltidningen är tillbaka för att bjuda på än mer spexiga och psykedeliska tongångar som för tankarna till regnskogar såväl som till andra planeter och dess tänkbara djurliv.

RuMuJo (Norge)
RuMuJo, Runar Muhammed Jordahls musikkprosjekt, har i en årrekke levert musikk til en undergrunnsverden, der punkere og fritenkere ferdes. Selv om han ikke spiller punk, kunne tekstene hans kommet fra et hvilket som helst punk-band i opprør. RuMuJo blander rock, folk og kompromissløse elektroniske virkemiddel, til en kulturelt eklektisk cocktail, som neppe kunne funnet eksistensgrunnlag før vår samtid i 2011.

Vote Dukakis
Skivan tar vid där förra EP’n slutade och historierna tar sig sakta söderut längs Storbritanniens mittfåra. Med ett större band än någonsin utgjort av några av Skellefteås bästa människor tar Vote Dukakis sig an Trästockfestivalen för andra gången.

Prins Eric
Pratig
Retsticka
Inne (modern)
Nallig
Slöfock
 
Elitist
Rolig
Imponerad
Cykel

Broken Tranquility
Hej, vi är fyra killar som gillar romantiska hemmakvällar och långa promenader. Vi söker er som vill se våran spelning på trästock. Du bör tycka om bra musik och skotrar. Ett plus i kanten vore om du är bra på massage, en av oss gillar sånt. Du bör inte kunna allt för många språk, sånt är förvirrande.

Rine & Line
DJ-duon Rine og Line tar danspeppen till en ny dimension där hämningarna lämnas utanför dörren. Den galna blandningen av gamla goa diskodängor och dansanta indie/electronicmusik får allas lurviga att svänga i takt till musiken. På med dansskorna, så kör vi!

Följande band kommer också:

Elektronisk Mumbo Iumbo, Ball & Chain, Stacy Peralta, PRF 11

För mer info besök Trästocks hemsida.

www.trastockfestivalen.se

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons