Annons
SKELLEFTEÅ Fler band och artister klara till Trästockfestivalen.">

Deportees till Skellefteå

href="http://www.megafonen.nu/noje/deportees-till-trastock/" rel="attachment wp-att-10743"> SKELLEFTEÅ Fler band och artister klara till Trästockfestivalen.

Annons


Omslaget till Deportees hyllade album Islands & Shores

SKELLEFTEÅ Fler band och artister klara till Trästockfestivalen.

Följande band presenterades idag till Trästockfestivalen som är den 19-21 juli i år:

Deportees
Två år efter hyllade Under the pavement – the beach återvänder ett starkare och mer självsäkert Deportees med nya albumet Islands & Shores.

Deportees består av bröderna Anders och Peder Stenberg, Mattias Lidström & Thomas Hedlund. Bandet bildades i Umeå 2003 efter en lång resa kantad av skateboard, punk, soul och popmusik. 2004 kom debutsingeln Arrest Me ’Til It Hurts och alltsedan dess har Deportees varit i ständig utveckling.

Maskinen
Hyllade och kontroversiella. Första singeln ”Alla som inte dansar” släpptes 2007 och blev snabbt en stor hitsingel.
Låten nådde också långt utanför Sveriges gränser, bland annat lyckats den sälja guld i Danmark och har spelat och lovordats av världens största DJ: s och spridits på otaliga musikbloggar runt om i världen.
Efter en lång turné i New York, Brasilien och i hela Norden är man nu redo att visa att maskinen fortfarande är välsmord inför sommarens festivaler.

Thomas Stenström
Sångaren och låtskrivaren Thomas Stenström släppte 2011 Detsamma och låten blev omedelbart en succé. Detsamma är producerad av Jake Oh (Jacob Olofsson) och spelades flitigt på P3 under hela hösten.

Samtidigt spenderade Thomas tid i Chicago och i en stuga på svenska landsbygden för att skriva på sin kommande debutskiva Nåt annat, nån annanstans som nu är inspelad och klar. Plattan släpps 13 juni och förutom Detsamma så är ytterligare två singlar släppta, Krossade Drömmar och Full Av Liv.

Lé Betre är Svensk rock-blues när den är som bäst. Bandet släppte sin andra egenproducerade EP Gentlemens Club Cabin i vintras. De är tippade att bli Dalarnas nästa stora export efter många fina recensioner.
Bandet bildades 2011 i Leksand, Dalarna och sedan dess har namnet Lé Betre cirkulerat runt om i musikvärlden. Deras melodier kan beskrivas som mogna och smutsiga med rock- samt bluesinfluenser. I sommar gör Lé Betre sin första festivalsommar i Sverige.

Azure Blue är Tobias Isakssons nya soloprojekt. Vi har lärt känna Tobias som en begåvad låtskrivare och en färgstark profil på den svenska popscenen. Hans gamla band Irene och Laurel Music lockade världsomfattande intresse, dokumenterat från The Allmusic Guide till bloggosfären, men detta är en helt ny start. Med Azure Blue, har Tobias överträffat allt sitt tidigare arbete. Hela processen har varit som att se ett barn födas.

Sedan tidigare är bland andra The Soundtrack of our Lives bokade.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons