Annons

Passa på mellan snöstormarna

Annons

Grilla lite middag.


20120416-180842.jpg

Det här receptet hittade jag på nätet för ett tag sen och hade tänkt prova vid tillfälle.
Jag var själv inte överförtjust i smaken på spetten, men jag undrar om jag hade fått nån konstig smak i munnen bara?
Både min sambo och de båda stora (kräsna) barnen tyckte att det var jättegott. Dipen också.
Märkligt och mycket förrvirrande.
Jag har nämligen bara två saker jag verkligen inte tycker om att äta.
Bruna bönor.
Korv.
I den ordningen och den första äter jag inte ens. Not even close.
Den andra går bra ibland och helst med kötthalt över 85%.

20120416-184314.jpg

Vietnamesiska spett med dip för 4

600 g fläskkarré, tunt skuren
marinad:
1 liten gul lök, riven
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 msk matolja
1 msk japansk soya
1 msk socker
1 tsk svartpeppar

dressing:
1 ½ dl vatten
½ lime, pressad saft
2 msk fisksås
2 msk socker
2 msk risvinäger
1 vitlöksklyfta, riven/pressad
1 röd chili, strimlad

1. Skär köttet och blanda marinaden.
2. Låt köttet marinera, gärna ett dygn, och trä sedan på grillspett.
3. Grilla ca 10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
4. Blanda dressingen och ringla över spetten och servera gärna i en dipskål på sidan av.

~

Annons
Annons
Annons
Annons