På riktigt, tryfflar är kung!
Det här receptet kommer från den nya kokboken från mitt jobb,
”Julglädje på Medlefors”.
![Julglädje på Medlefors Julglädje på Medlefors](https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/sites/3/2011/12/Julgladje_pa_Medlefors.jpg)
Det är nog den enda kokboken du behöver till julbordets alla grejer.
Bara att köpa den med andra ord, eller köp den i julklapp till svärmor eller mamma och låna den. All info var du får tag i den finns i länken ovanför.
Och snälla du, använd inte ”blockchoklad”. Resultatet blir därefter i sånt fall.
Det går alldeles utmärkt att inte ha tryffelformar också, eller en mer julig variant än jag valde.
~
![Tryffel vit choklad & citron Tryffel vit choklad & citron](https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/sites/3/2011/12/Tryffel_vitchokladcitron-468x312.jpg)
Vit chokladtryffel med citron, ca 25 stycken
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
225 gram vit choklad
skal av 1 citron
garnering:
200 gram vit choklad
blått vallmofrö
Tvätta citronen noggrant och skala av det yttersta skalet med en potatisskalare eller med ett zestjärn.
Koka upp skalet med grädden och honungen i en kastrull.
Lår stå och dra ca 15 minuter.
Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden igen, sila bort skalet och häll sen grädden över chokladen.
Rör om tills chokladen smält.
Låt smeten stelna i kylen och rulla den sen till bollar.
smält chokladen till garnering i ett vattenbad.
Doppa bollarna i chokladen och strö över vallmofrö om du vill eller garnera med nåt annat.
~
♥