Annons

Kladdkakans dag!

Annons

Jag vet att jag varit urusel bloggare de senaste dagarna och att recepten lyst med sin frånvaro.
Har inga ursäkter, jag har bara helt enkelt inte haft lust att blogga mat ett tag utan bara struntat i det helt enkelt.

Idag är det iallafall Kladdkakans dag! Va..? Visste ni inte det? Hehe..
Självklart bjuder jag på det bästa receptet på Kladdkaka!
Det här fick jag av en vän som då var 11-12 år nånting och som faktiskt fyllde 18 år i fredags, Thea!
Vi bodde grannar på den tiden och hon bakade kladdkaka minst en gång i veckan om jag inte minns fel. Och ofta kom hon och lånade en kopp mjöl, några ägg, lite socker, kakao eller alltihopa för att göra sin kladdkaka som är grym! Jag fick receptet och hoppas hon inte tar illa upp för att jag delar det med er också.
Jag brukar använda riktigt smör istället för margarin och smörja formen med fett + kokosflingor. Sen kan man poppa till den lite med vad man känner för just för tillfället. Jag älskar nötter! Eller mint…eller bär.

~

Kladdkaka Theas

Theas Kladdkaka, en form

2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 150-175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Grädda i smörad och bröad form i ca 30-35 minuter.
~

Recept på Glutenfri Kladdkaka hittar du HÄR.
Och den är faktiskt så god att även icke-glutenintoleranta kan äta den utan att märka nån större skillnad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons