Annons

I senaste laget!

Annons

Idag, den 2:a november, har jag skördat min kryddträdgård. Jag vet att det är sjukt sent, snön borde ju varit här för länge sen! Visserligen har det snöat här 2 gånger och varit minusgrader fler än så, men de har alltid rätat på sig där i pallkragen ändå.
Nu kände jag att jag utmanat ödet lite för länge så jag skördade allt idag.

Örter 2011

Pepparmynta, Fransk dragon, Kruspersilja, Timjan och Rosmarin. En rosmarin har jag grävt upp och har inne i köket och den ska jag övervintra, och den andra är från förra året och nu helt ren från krydda och redo för kompost. Äppelmyntan och Gräslöken är skördade för länge sen och Koriandern tog väl slut där i början av sommaren..
Vad gör man med allt nu då?
Jag kommer att torka myntan, även den franska dragonen utom litegrann som jag ska lägga in i vit balsamvinäger.
Rosmarin ska också torkas, likaså timjan. Persiljan ska hackas (borde jag göra nu istället för att sitta här och blogga) och färskfrysas.
Nån som gör nåt spexigt med sina örter som vill dela med sig?
Idag blir det Ugnsbakad lax på spenatbädd med örttäcke till middag iallafall här hemma…

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons