Annons
Annons

WB-cheesecake med rökt lax och gräslök

Annons MOBILE TOP

Mat som man kan förbereda i god tid är väl kung till sommarens lata dagar även om de börjar ta slut, eller hur?
Och med WB-ost kan det nästan aldrig gå fel..

Jag gjorde en WB-ostcheesecake och hade som förrätt i fredags.
Jag hade rökt lax och gräslök till, men servera den gärna med lite finhackad mild rödlök och löjrom.
Eller som tillbehör till kräftorna!

~
Västerbottensostcheesecake

Västerbottencheesecake, 10-12 bufféport.

250 g kavring eller grovt bröd
50 g smör, smältes
150 g västerbottensost, fint riven
2 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
salt & nymald svartpeppar
2 gelatinblad
gräslök (kan uteslutas)

gräslök
sikrom eller löjrom

Mixa brödskivorna ordentligt i en mixer och blanda med det smälta smöret.
Fördela i en form med löstagbar kant (24 cm) och tryck ut till en slät botten.
Ställ in i kylen och låt bottnen kylas en liten stund.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Blanda ihop den rivna osten med Philadephiaost och crème fraiche.
Hacka lite gräslök och blanda ner.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält i väldigt lite varmt vatten.
Rör sedan ner gelatinet i ostsmeten och blanda ordentligt.
Häll ostsmeten över kavringsbottnen och stryk ut den jämnt.
Täck med plastfilm.
Ställ in tårtan i kylen över natten.
Garnera med det du vill just innan servering.
~

Annons
Annons
Annons
Annons