Annons

Vem är Big Steve?

SKELLEFTEÅ Du har säkert sett honom flera gånger – Men vem är den store engelskmannen och vad gör han i Skellefteå?

Annons
Steve Babb, eller Big Steve som han kallas, är 43 år. Han bodde i sin ungdom i Milton Keynes med sin familj där han gick i skolan och spelade fotboll och basket. I basket blev han så bra att han tog en plats i landslaget för 19-åringar.

När han slutade skolan började han jobba på ett slakteri och i en köttaffär. På kvällstid extraknäckade han som ordningsvakt tillsammans med sina två bröder.

– En kväll när det var modevisning på klubben blev en av de ordinarie modellerna sjuka och jag fick hoppa in, berättar Steve.
Det blev början på en ny karriär.

Med i filmen Spice World
Steve gjorde det så bra att han började gå modell regelbundet och han eskorterade bland andra tjejerna i Miss UK och har varit statist i The Fifth Element och Spice World.
Så småningom öppnade Steve ett gym som han drivit till i våras.

Men nu återstår frågan: Vad gör Steve i Skellefteå?
– Vi gör en Blackyoumentary om Skellefteå. En dokumentär som ska visa omvärlden vad norra Sverige är. Att det är riktigt bra här och att sätta lilla Skellefteå på kartan.

Vad trodde du om Skellefteå tidigare?
– Alla tror att det är mörkt i norra Sverige, att det finns pingviner och att det är väldigt många som tar självmord… men det har jag upptäckt är struntprat.
– Det finns stränder, det finns skog, det är ren luft, det är trevliga människor. Det är inte stort men det finns mycket att göra. De som bor här kanske inte ser det men det finns.

Nå miljoner
Under sommaren har över 50 timmars film spelats in där Steve provar på olika saker i Skellefteå och framförallt när han träffar Skellefteåbor.
– Jag har gjort så mycket. Jag har simmat för första gången, paddlat kajak, varit på festival, festat… ja, massor av saker, säger Steve.
Dokumentären ska vara klippt och klar till våren 2012 och tanken är att den inom två-tre år ska nå 15 miljoner människor runt om i världen.

Big Steve trivs i Skellefteå.
– I England brukar man prata om de 3 S:en Sand, sea and sun. I Skellefteå är det 6 S: Sand, sjö, sol, snö, sex och snus…

Läs mer om Big Steve:
bigstevefromengland.com
Youtube-kanal
Twitter
Facebook-sida
Videoblogg

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons