Annons

Rabarberpaj med råkräm

Annons

Nu är det på sista rycket med rabarber om du inte har stoppat de späda fina i frysen?
Den här pajen är så god! Lite mäktig kanske, men den smakar helt och hållet sommar!

Och hur lätt är det inte att en vaniljvisp, färdig sådan, hänger med i kundkorgen? Hur många ids, handen på hjärtat, göra egen?
Efter att du har provat göra den här enkla, snabba och sagolikt goda vaniljkrämen så kommer du åtminstone tänka till en gång extra och absolut välja att göra den här råkrämen istället innan du plockar ner ett paket i kundkorgen igen.
På bilden så har krämen får stå och vänta i rumstemperatur lite för länge, den är vanligtvis betydligt fluffigare!
~

Knäckig rabarberpaj med råkram

Knäckig Rabarberpaj, en stor form

150 g smör
1 dl vispgrädde
½ dl sirap

500 g rabarber, i bitar.

2 ½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på  175°.
Lägg rabarberbitarna i en pajform.
Smält smöret i en kastrull och rör i vispgrädde och sirap.
Koka upp.
Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver.
Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
Rör ihop till en jämn smet och häll över rabarberna.
Grädda i 30-35 minuter tills pajen fått färg och en knäckig yta.
Servera med vaniljsås eller glass.

~

Rårörd vaniljkräm, 6 port

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, socker samt vaniljsocker och vispa fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig i en annan bunke. Rör sedan ihop grädden med äggblandningen så det blir en luftig kräm. Om den blir stående en stund kan den dela sig, men bara vispa/rör upp den igen.

~

Knäckig rabarberpaj
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons