Annons
SKELLEFTEÅ Stolen Deer, Rapper Ted, Oh My! med flera klara....">

Trästock släpper fler artister

href="http://www.megafonen.nu/noje/trastock-slapper-fler-artister/" target="_self"> SKELLEFTEÅ Stolen Deer, Rapper Ted, Oh My! med flera klara....

Annons

SKELLEFTEÅ Stolen Deer, Rapper Ted, Oh My! med flera klara….

SPARZANZA

”Sparzanza kommer i sommar till Trästockfestivalen med en ny skiva i bagaget och ni kan räkna med att deras mål är att välta tältet. Bandets testorenstinna hårdrock har slagit otaliga recensenter av stolen och gett dem en enorm skara fans, framförallt i Skandinavien, men även ute i Europa och resten av världen. Med en sällan skådad känsla för melodier som sätter sig och med 11 nya låtar som alla är minst lika bra som den andra blir det här en spelning ni inte vill missa.”

Rapper Ted

”Ted är rapparen som inte är rädd för att uppröra. Han är varken ödmjuk eller sympatisk, blyg eller politiskt korrekt. Ibland är han i stort sett helt obegriplig. Kanske är det just därför Rapper Ted alltid levererar texter som sätter sig, vare sig man vill eller inte. Han rappar om alkoholism och att bli kär i sin flickväns mamma, alltid på gränsen, alltid med den fetaste lyriken. I mars släppte han singeln ”Din Mamma” tillsammans med en video som får ses som något av de mest kontroversiella Sverige fått se. Räkna inte med att Ted kommer hålla tillbaka då han intar Trästockscenen.”

Emma & Johnny

”Om man varit en återkommande besökare på Trästockfestivalen de senaste åren så har man nästan alltid kunnat räkna med att få se Emma & Johnny i något tält p omrÂdet. Deras spännande amerikansk-inspirerade country har sett till att duon gjort sig ett namn p den svenska folkrockscenen. Med Emmas sviter p andra sidan Atlanten och Johnnys metaltrummande i backspegeln har bandet hittat något som båda brinner för och det märks då man sedan 2004 levererat finfin stämsång och gitarrplink. Missa inte!”

Oh My!

”Oh My! från Sundsvall är ett band på väg upp. Med en singel på p3 och andra runt hörnet är man på god väg att göra sig ett namn på den svenska popscenen. Oh My! spelar den typ av pop som sätter sig på hjärnan vare sig man vill eller inte. Handlar det om just detta band råder det dock inga tvivel om att en låt på hjärnan bara är en fröjd. Fartfyllt, mysigt och dansvänligt. Oh My! bjuder på allt som en sommar ska vara.”

Blodungen

”Fyndigt, drivigt och lagom bredbent. Blodungen är sjukt bra, och precis lika arga som bandnamnet antyder!”

The Spacious Mind

”För er som besökt Trästockfestivalen förut behövs knappast någon beskrivning. 20årsjubilerande The Spacious Mind har nämligen spelat på varenda Trästockfestival utom år 2000. För den oinvigde kan The Spacious Mind beskrivas som psykedelisk rymdrock med ena benet i det sena 60talet och det andra i det sena 90talets postrock. Det låter ungefär som om Ash Ra Tempel, Träd, Gräs och Stenar och Godspeed You! Black Emperor jammade i en lada i västerbottens inland och sedan blev remixade av DJ Screw.”

Kajsa Grytt

”Kajsa Grytt har sedan tiden som sångerska och gitarrist i klassiska punkbandet ”Tant Strul” erhållit ikonstatus bland såväl recensenter som lyssnare. Kajsa Grytt släppte i april 2011 både den självbiografiska boken, ”Boken om mig själv”, och sitt fjärde soloalbum, ”En kvinna under påverkan”, som producerats av Trästockveteranen Jari Haapalainen (Bear Quartet, Heikki). Skivan fick lysande recensioner, vilket inte är det minsta konstigt. ”En kvinna under påverkan” är 10 svingrymma låtar där de välskrivna texterna, de haglande gitarrfigurerna, driviga trumkompen och basgångarna, och kanske framförallt Kajsas karaktäristiska röst hela tiden tävlar om att fånga din uppmärksamhet. ”

Stolen Deer

”Att spela i Stolen Deer är en ständig kamp. Många gånger har det varit alldeles fantastiskt men lika många gånger är det en ångestframkallande plikt och en tung vandring i uppförsbacke mot det perfekta som finns p toppen. Alla ackord, rytmer, melodier och texter stöts och blöts fram och tillbaka en miljon gånger i hopp om att det någonstans där under finns nÂgonting bra. Och visst finns det där nÂgonting bra, om än det tar sin tid att finna. I sommar har man tänkt hitta allt det där som man strävat efter i alla år, och göra hela helvetet till ett album. Var med då Stolen Deer går lite längre än man någonsin gjort förut, kom och titta p resultatet av jakten på det fullkomliga.”

Andra klara artister är bland andra: Säkert!, Pain of Salvation, Adept, Television Personalities [UK], Those Dancing Days, MOVITS!, Kapten Röd, Sahara Hotnights, Lisa Miskovsky, Stefan Sundström Tove Styrke. Trästockfestivalen äger rum 21, 22 och 23 Juli på Nordanå i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons