Annons

Vardagsmat när den är som bäst

Annons

En av mina favoriter och även barnens är köttbullar. Jag äter gärna mina lite heta eller med kummin, fetaost, tomat eller örter i, men alltid blir det köttbullar som alla i familjen tycker om. Samma kryddor men lite mindre bara. ”Vanliga” barnvänliga fast väldigt goda ändå. Dessutom slipper man gnäll om att maten inte var god..
Stuvade makaroner är också en favorit här hemma. Helst med stekt salt fläsk och rivna morötter. När jag var lite satte man i socker i de stuvade makaronerna. Varför vet jag inte riktigt, det är inte alls gott tycker jag så det gör inte jag. Men vill man kan man göra det.
~

Köttbullar och stuvade makaroner

Köttbullar och stuvade makaroner

Receptet på många köttbullar hittar du HÄR.
Jag följer aldrig recept när jag gör köttbullar, utan tar vad jag gillar och känner för den dagen.
Man behöver inte heller ha ströbröd i om man inte vill utan då hoppar man helt enkelt bara över det. Och vill man inte krångla till det alls kan man ta bara salt och peppar och det blir gott också.

Stuvade makaroner, 4 pers

5 dl (250 gr) Kungsörnen Gammeldags Idealmakaroner
1 l mjölk
1/2 tsk salt
peppar
lite muskotnöt

Koka upp mjölken.
Tillsätt salt och makaroner.
Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka.
Rör om försiktigt några gånger.
Smaksätt med peppar, muskotnöt och salt.
Servera med stekt fläsk, bacon, köttbullar eller kryddig korv.

~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons