Annons
SKELLEFTEÅ Fler artister till Sveriges mesta gratisfestival.">

Fyra nya band till Trästock

class="alignnone size-full wp-image-2613" title="Trästockfestivalen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/me2_trastock_dragare_DSC_4264.jpg" alt="" width="468" height="159"/> SKELLEFTEÅ Fler artister till Sveriges mesta gratisfestival.

Annons

SKELLEFTEÅ Fler artister till Sveriges mesta gratisfestival.

De fyra nya banden är följande:

Pain of salvation
Med sju studioalbum i bagaget och ett åttonde på väg är Pain Of Salvation veteraner i hårdrockssverige. Det senaste släppet, kritikerrosade Road Salt One, är ett ambitiöst och konstnärligt verk som andas 70-tal, mystik och mörker. Som vanligt är det också oerhört väl konstruerat och sångaren Daniel Gildenlöw får ta den stora plats han förtjänar. I sommar kommer bandet till Trästock och ni kan räkna med tvära musikaliska vändningar som kommer att vara minst lika tighta, och kanske ännu charmigare, än vad de är på skiva.

Adept
Myspace-fenomenet Adept är tillbaka med besked. Innan bandets andra fullängdare Death Dealers släpptes undrade alla vilken väg Adept skulle gå efter att debuten Another Year Of Disaster blivit hyllad av i stort sett alla recensenter som la vantarna på skivan. I mars i år kom bandet med svaret att man valt den tunga vägen. Death Dealers är stundtals så ösig att man knappt orkar sitta still, har du lyssnat så förstår du. Har du inte så lyssnat så gör för allt i världen det så att du kan hänga med i sommar då Adept tar sin post-hardcore till Trästockfestivalen. Vi vågar lova att det kommer blir riffigt, muskulöst och tyngre än det mesta du hört.

Pyracanth
Lägg ihop Hardcore och Death Metall och krydda sedan det med progressiva inslag så får ni Pyracanth. Stenhård metall som får dig att ryckas med, även om många av delarna i låtarna är komplexa och experimentella. Kvinnlig och manlig sång mixas med growl, och för ett spetsat metall-öra finns här en hel del intressant att ta in.

F.K.Ü
Det skräckliknande Trash Metal-bandet F.K.Ü. har hyllats i Sweden Rock Magasine och Close-Up. Bandet som beskriver sig själva som ”moshoholics” och lägger stor vikt i genomtänkta och råösiga livespelningar har turnerat i såväl USA som runtom i Europa, är redo att frälsa norra Norrlands metall-fanatiker med deras patenterade ”Horror Trash Metal”. Bandet kommer från Uppsala, texterna hämtas från gamla skräckfilmer och du kan se dem på Trästock.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons