Annons

Tillbehör!

Annons

Jag känner mig så less när jag går på autopilot och bara gör samma mat hela tiden till oss att äta. Tro det eller ej, men vardagsmaten är väldigt varierad här medan helgmaten lätt blir samma hela tiden.
Helt plötsligt står man där på fredagen eller lördagen, klockan är 17 och man känner hur grannen tänt grillen.. Kött tinar eller köper jag alltid så vi har redo, men just tillbehören är samma visa varje helg.
Helgen som gick gjorde jag två ”nya” sallader och en ny sås så allt smakade nytt, gott och fräscht!
Kan bjussa på ett recept eller två av dem.
~

Grymt god Avocadosalsa, 4 pers

2 mogna avocado, tärningar
1 dl koriander, hackad
2 msk saft av citron eller lime
2 msk finhackad salladslök
½ finhackad röd chili
salt
svartpeppar från kvarn

Blanda avocado med koriander och citrussaften.
Lägg i salladslöken.
Finhacka chilin och lägg i.
Smaka av med salt och peppar.
Underbar till alla sorters grillat!

~

Riktigt god tomatsallad, 4 pers

1 skalad vitlöksklyfta
6 medelstora tomater
1 ordentlig nypa socker
½ tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
15-20 basilikablad

Ta en salladsskål och gnid insidan av den med en ituskuren vitlöksklyfta.
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor och lägg i skålen.
Strö över socker, salt och svartpeppar.
Ringla över en blandning av olja och vinäger.
Låt dra ca 5 minuter.
Strö över strimlade basilikablad och servera.
~

Smaklig spis och trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons