Kanske man kan fresta med något annat i tacoväg till på fredag?
Igår gjorde jag Tacopaj. Det var hur länge sen som helst jag gjorde det och jag har nog glömt bort att det är faktiskt riktigt gott!
~
Suss Tacopaj
Pajdeg grundrecept:
100 gram smör
3 dl dinkelmjöl (eller ta flera sorter och blanda det mjöl du vill)
2 msk creme fraiche
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna smöret.
Nyp ihop med mjölet och salt.
Tillsätt creme fraiche och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda 3-4 minuter.
fyllning:
400 g köttfärs
tacokrydda (hemlagad hittar du HÄR)
2-3 tomater
täcke:
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
salt
peppar från kvarn
ca 2 dl riven ost, gärna vällagrad
Bryn köttfärsen i smör i stekpanna.
Krydda med tacokrydda.
Blanda ingredienserna till täcket.
Lägg köttfärsfräset i pajskalet.
Skiva tomaterna och lägg över.
Häll cremefraiche-röran över.
Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Njut med sallad, guacamole eller annat gott!
Tips!
Täcket kan tyckas fett och onödigt men det blir väldigt gott.
Jag brukar göra det av alla småslattar jag har hemma i kylen. Igår tog jag tex rester av en bredbar färskost med chili och paprika, lite creme fraiche av både sorter, en klick majonnäs och philadelphia light. Perfekt kylskåpsrensare!
~