Annons

BBQ -Ja, tack!

Annons

Här står det still  minst sagt!

Helgen som var bjöd på precis hur god mat som helst.
Vi körde knytis, alla skulle ta med sig ett tillbehör var till kött. Köttet hade vi redan fått från annat håll och det var både Norrländsk karré och hästentrecôte. Mycket gott!

Vi var 9 som käkade och det var väl ingen som tog med sig bara en grej som det var sagt, så vi rullade verkligen efter maten och i vanlig ordning blev det över en massa också.

Från vänster längst upp:
Grekisk sallad, Mango chutneysås (med gräddfil), fetaost i kuber, oliver, inlagd parmesan, inlagda oliver, Mangosalsa, Avocadosalsa, Apelsinsalsa, nån slags Kiwifruktsalsa, räkröra med chili, grillad Halloumi, grillad sparris lindad med lufttorkad Coppa, honungsmelon, chêvreost, Finocciona (fänkålssalami) Magnificosalami, en till salami jag inte kommer ihåg, Parmaskinka, en mogen Brie, Ädelost typ…var det kanske St Agur? , 2 olika sorts bröd, smör, potatispuré med tryffel, potatissallad med örter. Sen utanför bild fanns hästentrecôte, karré, pommes, quesadillas med chêvre och senapsgisch, hallonpaj, glass och prinsesstårta. Puh.

Jag gjorde Avocadosalsa och en het Mangosalsa. Receptet på Mangosalsan kommer här och Avocadosalsan hittar du om du scrollar bakåt i tiden lite eller använder sökfunktionen i högra hörnet.
~

Mangosalsa, 4-5 pers

2 mangofrukter
1 schalottenlök
1 röd chili
saft och skal av 1 lime
lite färsk koriander
salt

Skala och tärna mangofrukterna.
Finhacka löken och chilin.
Riv limeskalet (inte det vita!) och pressa saften ur limen.
Hacka koriander.
Lägg allt i en skål och rör om.
Smaka av med salt.

Hur gott som helst till både kött, fisk och kyckling. Eller varför inte på en burgare? Grymt!
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons