Annons

Toast

Annons

På fredag är det Våffeldagen!
Inte att förväxla med Vårfrudagen (Maria Bebådelsedagen) som är den kyrkliga högtiden och syftar på jungfru Marias chockerade besked att hon var gravid..

Våffeldagen ”firas”  på en alldeles egen dag, den 25:e mars och Vårfrudagen den 27:e mars, på söndag alltså. Natten mot söndag ska även klockan ställas om och eftersom det blir sommartid ska klockan ställas fram en timme.
(Precis som sommarmöblerna ska fram -om man vill ha en minnesgrej hur man vet om den ska fram eller tillbaka. På hösten ska klockan således vridas tillbaka och även trädgårdsmöblerna tyvärr)

sommartid

Våffeljärnet kan användas till fler saker än våfflor och ett populärt mellanmål här hemma är Toast. Inte alls dumt och perfekt även att ta med sig ut i backen om man har ett sånt våffel- eller mackjärn man kan ha över öppen eld. Den sorten blir ju klart godast och vi frossar jämt i såna mackor ute i mina föräldrars stuga när vi är där.

Mycket enkelt är det också.

~

Toast

Ta två skivor bröd och smöra dem på båda sidor.
Lägg det pålägg du vill ha på ”ickesmörsidan” och lägg ihop bröden (smöret ska alltså vara utåt)
Våffla till de är gyllenbruna.
Dela diagonalt i snibbar och njut!

~

Toast

Hemma blir det våffeljärnet som får göra jobbet. Jag har sån tur att ha ärvt min sambos mormors gamla Husqvarna-järn, från 30-40talet tror det är, och som faktiskt går på el och är så väl invåfflat att man skulle knappt hinna med det på en livstid.
Imorrn ska ni få lite olika recept på våfflor både för allätare och allergiker!

Våffeljärn
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons