Annons

Helt utan kärlek.

Annons

Helgens bröllopsmiddag gick bra. Gjorde en tabbe som de kanske inte ens märkte, men de verkade nöjda och tallrikarna var rena och inget lämnat. Skönt!

Måndag igen!
Jag kör på grillspett idag.
Vi skulle egentligen äta fisk i ugn med tomatsås men det får bli imorron trots att jag längtat efter fisk hela dagen. De fick visst fisk på skolan idag och DET kan man verkligen inte äta två gånger på en dag tycker alla under 9 år i det här huset.

Jag har inget recept och de är gjorda helt utan kärlek.
Angående karrén, jag putsar den noga men behåller fettet på den och räknar därför med en hel del svinn. Men känner man för att äta senor och dylikt så behöver man inte räkna mer än 150 g kött/port.
Jag har själv lite svårt för just fläskkarré därför. Jag måste peta och pilla undan så mycket för får jag en sena i munnen vill jag kräkas! Min sambo däremot älskar fläskkarré på alla sätt och vis och bryr sig inte det minsta om sånt där. Skönt att det är oftast är jag som lagar maten..

Såhär blev det idag på ett ungefär.

~

Grillspett

Grillspett, den snabba varianten ca 4 pers

1 kg fläskkarré i mindre bitar

Marinad
½ dl olivolja eller annan olja
½ dl Kikkoman soja
½ dl sweet chili sås
1 stor pressad vitlöksklyfta
lite salt

Lägg grillpinnarna i vatten om du ska grilla på utegrill,, annars brinner de upp.
Skär köttet i bitar.
Blanda marinaden i en plastpåse.
Lägg i köttbitarna i platspåsen med marinad och kläm på den så alla bitar får marinad på sig.
Trä upp bitarna på grillspett.
Slå på ugnen på 200°.
Bryn dem i stekpanna i olja eller smör så de får lite färg och lägg i långpanna.
Sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills de känns klara. Kör inte för länge! Då blir de torra och tråkiga.
Servera med basmatiris, en härlig sallad och eventuellt en kall sås.

~

Imorrn blir det fisk!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons